Stare de incompatibilitate pentru fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian

 

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Silviu Bian, fost presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 10 ianuarie 2009 – 17 octombrie 2011, întrucât a detinut simultan si functia de cenzor la mai multe societati comerciale.

Agentia Nationala pentru IntegritatePotrivit art. 84, alin. (2) din Legea nr.161/2003, „Functia de secretar de stat, functia de subsecretar de stat si functiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei functii publice de autoritate, precum si cu exercitarea functiilor prevazute la alin. (1), lit. c): functia de […] cenzor la societatile comerciale”.

Silviu Bian a fost trimis în judecata în 2011 de procurorii DNA pentru savârsirea infractiunii de luare de mita în forma continuata, el fiind acuzat ca a primit 1.058.500 lei si 22.000 euro de la opt angajati ai ANOFM, implicati în doua proiecte destinate dezvoltarii resurselor umane, finantate din fonduri europene.

În 23 mai 2012, Silviu Bian a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 9 ani de închisoare cu executare, pedeapsa redusa în iunie 2013 de Curtea de Apel Bucuresti la 6 ani închisoare.(AS — Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie