Curtea Constitutionala: Sesizarea privind validarea de catre Parlament a noului Guvern este inadmisibila deoarece CCR nu se poate pronunta pe o problema ce are la baza un acord politic

 

Judecatorii Curtii Constitutionale au constatat, potrivit unor surse judiciare, ca sesizarea privind validarea de catre Parlament a noului Guvern este inadmisibila deoarece nu intra în sfera competentelor CCR de a se pronunta cu privire la o problema care are la baza un acord politic.

Judecatori curtea constitutionalaDe asemenea, ei au apreciat ca respectarea sau nu a programului de guvernare este atributul Parlamentului, si nu al Curtii. În acest sens, acestia au considerat ca Executivul îsi poate angaja raspunderea în fata Parlamentului asupra unui program atunci când apreciaza de cuviinta ca se schimba linia de guvernare, iar acest lucru poate fi sanctionat de opozitie cu motiune de cenzura.

Curtea Constitutionala a respins sâmbata ca inadmisibila sesizarea privind validarea de catre Parlament a noului Guvern, decizia fiind luata cu majoritate de voturi.

Potrivit unor surse judiciare, au fost opt voturi la unul.

Decizia CCR este definitiva si general obligatorie. Motivarea va fi publicata în Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a dezbatut sesizarea semnata de 52 de deputati si depusa de PDL prin care a fost contestat votul de încredere al Parlamentului privind modificarea structurii si componentei politice a Guvernului.

Ministrii Cabinetului Ponta III au depus miercuri, la Palatul Cotroceni, juramântul de învestitura, dupa ce presedintele si premierul au ajuns la un acord. Acesta prevede ca Executivul sa-si asume raspunderea în Parlament pentru un nou program politic, data fiind modificarea structurii politice. Programul politic a fost trimis deja la Parlament, iar asumarea raspunderii Guvernul pe acest document ar putea avea loc marti.(AS, Madalina Cochinescu, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie