Premierul Victor Ponta a afirmat ca referirile la salariul minim si privatizarea CFR Marfa reprezinta erori de redactare

 

Premierul Victor Ponta a precizat sâmbata ca referirile la salariu minim pe economie de 1100 de lei si la privatizarea minoritara a CFR Marfa, continute de programul de guvernare, reprezinta erori de redactare care vor fi îndreptate.

victor ponta1„Salariul minim pe economie e 1200. A fost o greseala de redactare pentru ca am redactat lucrurile de miercuri noapte pâna joi, la fel cum a fost o greseala cea referitoare la privatizarea CFR Marfa – ramâne conform acordului cu FMI, privatizare majoritara si nu minoritara”, a spus Ponta.

El a aratat ca forma finala a programului de guvernare va fi forma pe care marti Guvernul o depune la Parlament, dupa ce primeste eventual observatii.

Ponta a precizat, totodata, ca era logic ca noul program de guvernare sa stipuleze faptul ca CAS scade daca situatia financiar-bugetara permite, argumentând ca între timp România a încheiat un nou acord cu FMI si a ratificat Tratatul de guvernanta fiscala.

„Daca vrem sa fim tara membra a UE nu putem peste noapte sa aruncam bugetul în cap si sa îl facem altfel. Evident ca în discutia cu CE în primul rând si cu FMI aceste obiective politice si de guvernare le vom realiza. Nu putem sa le facem împotriva tratatelor pe care România le-a ratificat deja”, a spus Ponta.

Limita maxima pâna la care ar urma sa creasca, în etape, pâna în 2016 salariul minim este în programul noului Guvern mai mica decât limita superioara asumata de Guvernul USL în decembrie 2012, fiind calculata acum la 1.100 lei, fata de tinta de 1.200 lei fixata atunci pentru acelai interval.

Astfel, în programul de guvernare asumat la sfârsitul anului 2012, angajamentul era pentru o crestere progresiva a salariului minim pe economie, pâna în anul 2016, pâna la 1.200 lei.

Guvernul a preluat, eronat, din vechiul program de guvernare paragraful privind CFR Marfa, asumându-si astfel vânzarea doar a unui pachet minoritar de actiuni, contrar deciziei CSAT si obligatiilor FMI, premierul Victor Ponta, atentionat, vineri, de MEDIAFAX, cerând telefonic SGG modificarea în Parlament.

„Asa a aparut, minoritar ? Este o greseala”, a spus Ponta, dupa care l-a sunat pe secretarul general al Guvernului si i-a cerut sa modifice textul în Parlament, acolo unde programul a fost deja transmis în aceasta forma.

Anterior, contactat de MEDIAFAX, ministrul Transporturilor, Dan Sova, nu a dorit sa raspunda întrebarii daca este vorba de o greseala rezultata prin simpla copiere, fara verificare, a textului din 2012. Liviu Dadacus, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie