Melania Hancila, Volksbank România: Adoptarea monedei euro de catre România în 2015 este un subiect gen SF

 

Adoptarea monedei euro de catre România în 2015 este un subiect gen SF, a declarat miercuri economistul-sef al Volksbank România, Melania Hancila, la conferinta de Risc de Tara Coface.

‘Deocamdata nu este cazul sa ne gândim la un orizont clar de timp pentru adoptarea monedei euro. Ce se întâmpla acum în Europa este o lectie pentru România ca nu trebuie sa adere daca nu este pregatita. Avem înca teme nefacute, cred ca nici nu ni se va permite, probabil este un obiectiv palpabil pentru urmatorii 10 ani, depinde de calitatea politicilor fiscale si publice, de eficientizarea sectorului bugetar’, a spus Melania Hancila.

Ea a afirmat ca motivatia principala pentru adoptarea monedei unice era stabilitatea la nivelul zonei euro, precum si costurile scazute de finantare, dar acum piesele fac o diferentiere între state si România nu se va putea împrumuta la costuri reduse daca nu reuseste sa creasca în ochii investitorilor. În plus, România ar pierde avantajul cursului de schimb flexibil.

La rândul sau economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, a spus ca 2015 este un obiectiv total nerealist în momentul de fata si ca România trebuie sa aiba totusi un orizont de timp pentru adoptarea euro, dar unul realist.

‘Daca o casa este în flacari nu intri în ea. Dupa ce se stinge focul evaluez daca îmi mai place sau nu sa intru în ea’, a mai spus Ionut Dumitru referindu-se la criza zonei euro.

Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie