Premierul Victor Ponta sustine ca Romania si Bulgaria sunt perfect pregatite pentru spatiul Schengen

 

România si Bulgaria sunt ‘perfect pregatite’ pentru a intra în spatiul Schengen, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta.

victor ponta7‘Vrem sa respectam standardele care tin de statul de drept, de o justitie independenta si eficace si implicit asta sa însemne o viata mai buna pentru cetatenii nostri, inclusiv o decizie rapida anul acesta referitoare cel putin la aeroporturi si frontiere maritime si cât mai curând si la frontierele terestre, pentru ca Bulgaria si România (…) sunt perfect pregatite de a fi membre în spatiul Schengen’, a spus Ponta, la Ruse, la finalul sedintei de guvern comune dintre Executivele român si bulgar.

El a precizat ca cele doua parti au discutat inclusiv despre Mecanismul de Cooperare si Verificare si implicatia sa asupra aderarii la Schengen.

‘În primul rând am exprimat pozitia noastra comuna, de satisfactie fata de ceea ce Parlamentul European a adoptat recent si anume o propunere pentru un sistem standard de valori în justitie si privind statul de drept, aplicabil tuturor celor 28 de tari ale UE. România si Bulgaria nu mai trebuie sa fie tratate mereu separat, suntem membri cu drepturi depline ai UE’, a aratat premierul român.

Totodata, acesta a spus ca atât România, cât si Bulgaria sustin ‘cu toata convingerea’ integrarea europeana a Moldovei, a Georgiei si militeaza pentru o solutie ‘pasnica, democratica, constitutionala si în spiritul dreptului international’ în ceea ce priveste criza din Ucraina. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie