Dan Vasile Constantin, Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Neamt si fost Prefect al Judetului Neamt, gasit incompatibil de ANI

 

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate în cazul lui Dan Vasile Constantin, Consilier judetean în cadrul Consiliului Judetean Neamt (mandatul 2012-2016) si fost Prefect al Judetului Neamt.

Dan Vasile ConstantinConstantin s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitarii mandatului de consilier judetean, a încheiat si semnat (în calitate de furnizor) un contract de furnizare produse, în valoare totala de 4.300 Lei, fara T.V.A, între S.C. LOCATO S.R.L. (societate în cadrul careia acesta detine functia de administrator special) si COMPANIA JUDETEANA APA SERV S.A. (companie în cadrul careia acesta detine calitatea de reprezentant al C.J. Neamt în Adunarea Generala a Actionarilor), arata ANI.

Astfel, fostul prefect a încalcat dispozitiile art. 90, alin. (1) din Legea nr.161/2003,potrivit carora „consilierii judeteni care au functia de  administrator nu pot încheia contracte comerciale de furnizare de produse cu institutiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori autoritatea consiliului judetean respectiv ori cu societatile comerciale înfiintate de consiliile judetene respective”.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dan Vaseile Constantin  a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la aparare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încalcarea obligatiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

„Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului”. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie