Dosarul lui Cristian Cioaca: Avocata familiei Ghinescu a cerut recuzarea uneia dintre judecatoare

 

Avocata familiei Ghinescu a cerut joi, la Curtea de Apel Pitesti, recuzarea uneia dintre cele doua judecatoare care formeaza completul în dosarul în care Cristian Cioaca este judecat pentru uciderea sotiei sale.

cristian cioacaAvocata Crina Radu a afirmat ca îsi bazeaza solicitarea de recuzare a judecatoarei Anda Mihaela Pluteanu pe mai multe articole aparute în presa, pe care le-a depus la dosar. Dupa depunerea cererii de recuzare, sedinta de judecata a fost suspendata, pentru solutionarea cauzei.

La instanta a fost înregistrata, joi, si o cerere de amânare a sedintei de judecata dupa ora 10,30, formulata de avocata Maria Vasii, care îl reprezinta pe Cristian Cioaca. Solicitarea a fost motivata prin faptul ca avocata are un alt proces la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorii de la Curtea de Apel Pitesti au reluat, joi, audierile în procesul lui Cristian Cioaca, politistul condamnat de instanta de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu.

La acest termen, când urmeaza sa fie audiat în calitate de parte civila fratele Elodiei, Robert Ghinescu, sunt asteptate si ultimele expertize solicitate de instanta în acest dosar.

Instanta de apel a finalizat la termenul anterior, din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. A fost audiata, de asemenea, mama Elodiei, Emilia Ghinescu, în calitate de parte civila, ea declarând ca apreciaza la cinci milioane de euro despagubirile civile pe care i le solicita lui Cristian Cioaca.

Cristian Cioaca a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibasi, dupa ce completul de divergenta al Curtii de Apel Pitesti a admis înlocuirea masurii arestarii preventive cu controlul judiciar, el reluându-si activitatea în cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges.  (AS — autor: George Onea, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie