Augustin Zegrean: Sesizarea privind validarea de catre Parlament a noului Guvern reprezinta o situatie absolut noua

 

Presedintele Curtii Constitutionale a României, Augustin Zegrean, a declarat miercuri ca sesizarea privind validarea de catre Parlament a noului Guvern reprezinta o situatie absolut noua.

Augustin Zegrean 1Seful CCR a spus ca a primit sesizarea marti seara, prin fax, însa nu a vazut-o.

„Pâna nu vad ce cer ei acolo… Este o situatie absolut noua, astfel de situatii nu am mai avut. Sigur am sa va spun imediat ce stabilim un termen. (…) Saptamâna aceasta, zilele sunt toate pline. Astazi avem sedinta de la 10, mâine avem sedinta toata ziua. Vineri în general nu se tin sedinte. Or, nu putem pâna vineri. Nu stiu cum am putea vineri sa stabilim. Ar trebui sa si citim dosarul”, a afirmat Zegrean.

Întrebat daca în urma unei asemenea sesizari ar putea sa cada Guvernul, Zegrean a raspuns: ” Sa dam noi jos Guvernul? Nu. Numai Parlamentul poate sa dea jos Guvernul”.

El nu a comentat nici faptul ca pe 8 martie expira interimatul unuia dintre ministri: „Nu scrie nicaieri ca trebuie sa avem 10 ministere sau 20 sau 100 de ministere. Nu se scrie în Constitutie lucrul acesta”, a aratat el.

Despre posibilitatea votarii unui Executiv cu acelasi program de guvernare, el a precizat ca acest lucru o sa-l spuna când va fi judecata sesizarea.

Presedintele CCR a mai precizat ca, în situatia în care efectele hotarârii de marti a Parlamentului, care a acordat încredere unei noi formule guvernamentale, sunt suspendate, Guvernul Ponta II ramâne în vigoare: „Da, pentru ca nu a fost demis acest guvern . (…) El functioneaza, tara este pe mâine bune, nu? Este guvernata. Este în regula”.

Zegrean a dat exemplul Belgiei atunci când a fost întrebat de arbitrajul pe care CCR trebuie sa-l faca în contextul conflictului politic: „Nu putem decât sa fim mândri, nu? (…) De exemplu, Belgia un an si jumatate nu a avut Guvern si se pare ca dus-o mai bine în perioada aceea. Nu demult s-a întâmplat”, a adaugat el. (AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie