Restituirea taxei pe poluare – Prevederi

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 151 din data de 28 februarie 2014 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare.

taxa poluarePrintre alte prevederi, actul normativ cuprinde si masuri referitoare la plata esalonata a sumelor prevazute prin hotarâri judecatoresti având ca obiect restituirea taxei pe poluare.

Astfel, plata sumelor prevazute prin hotarâri judecatoresti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate pâna la data platii integrale si cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pâna la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora.

Cererile de restituire ale contribuabililor se solutioneaza în termen de 45 de zile de la înregistrare, iar plata transelor anuale se efectueaza conform graficului stabilit de Administratia Fondului pentru Mediu.
Sumele mentionate mai sus se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.
Procedura de efectuare a platii titlurilor executorii va fi stabilita prin ordin comun al ministrului mediului si schimbarilor climatice si al ministrului finantelor publice.
Platile restante la sumele aferente titlurilor executorii emise pâna la data intrarii în vigoare a ordonantei de urgenta si pentru care nu a fost demarata procedura de executare silita se efectueaza cu respectarea prevederilor noului act normativ. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie