Ministrul Remus Pricopie: Se lucreaza la crearea unui cadru legislativ pentru eliminarea profesorilor care nu respecta deontologia

 

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, sâmbata, la Bistrita, ca ministerul, împreuna cu cel al Justitiei si cu sindicatele, lucreaza la crearea unui cadru legislativ mult mai clar „pentru a elimina din sistem un cadru didactic care nu respecta legea sau deontologia profesiei”.

remus pricopie1Ministrul a declarat, pentru MEDIAFAX, ca, dupa ce s-a întâmplat la Scoala nr. 10 din Bucuresti, specialisti din Ministerul Educatiei lucreaza împreuna cu Ministerul Justitiei, dar si cu sindicatele, la o serie de modificari legislative.
„Este vorba de un cadru legislativ mult mai clar pentru a elimina din sistem un cadru didactic care nu respecta legea sau deontologia profesiei pe care o practica si, în al doilea rând, instrumente legislative prin care profesorul sa fie protejat”, a spus Pricopie.

El a mentionat situatii în care elevii de liceu „nu au demonstrat respectul cuvenit fata de profesori”, dar si situatii în care parintii au avut o atitudine necorespunzatoare fata de scoala.

„Am avut si situatii în care oamenii pur si simplu au intrat în scoala si au pus în pericol fie elevii, fie corpul profesoral. Din fericire, sunt cazuri izolate, dar toate aceste lucruri trebuie sa fie clarificate. Îmi doresc – si am facut o serie de demersuri – sa clarificam spatiul scolar ca spatiu de educatie, si nu de comert. Când folosesc acest cuvânt ma gândesc la comertul illicit de asa-zise materiale didactice. Mi-am propus sa clarificam problema cu produsele nu foarte sanatoase sau care nu au o provenienta foarte clara, dar sunt vândute în scoli copiilor, de la cele alimentare, pâna la orice alte produse. De asemenea, au existat o serie de masuri adoptate pentru a creste gradul de securitate al scolii pentru care e nevoie de o buna colaborare între scoala, autoritatile locale, Politia Locala. Chiar în luna septembrie a fost adoptat un astfel de demers”, a spus Remus Pricopie.

Ministrul a adaugat ca mai sunt o serie de pasi care s-au facut în identificarea problemelor de sanatate ale elevilor.

„Am avut câteva cazuri anul trecut când copii cu probleme de sanatate fie necunoscute, fie cunoscute, dar nu întotdeauna tratate la timp, si care au dus la decesul unor elevi. Încercam ca, plecând de la scoala si în jurul scolii, sa se construiasca un climat normal de educatie, dar si de asigurare a sanatatii si securitatii copilului”, a spus ministrul.

Ministrul Educatiei s-a întâlnit, sâmbata, la Bistrita, cu directorii de scoli din judet, iar vineri seara a avut o întâlnire cu mediul de afaceri. El se afla într-o vizita de doua zile în judet alaturi de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie