Cum este abuzat romanul de practici ilegale
Terenul neconstruit este analizat incorect în inspectiile fiscale generând interpretari eronate, care nu sunt corectate nici de Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, nici de instanta. Contribuabilul este impus si/sau executat silit având putine optiuni în fata abuzului. Afirm ca toate rapoartele de inspectie fiscala, însotite de decizii de impunere, care nu au analizat POT – procent ocupare teren sunt nule si toate deciziile din contenciosul fiscal emise pentru RIF si decizii de impunere sunt erori judiciare, care prejudiciaza CONTRIBUABILUL. Analizarea POT din Certificatul de Urbanism este o lipsa de procedura. Cetateanul român este cea mai importanta resursa a acestei tari, dar în loc sa fie tratat cu corect, este abuzat de practici ilegale.
Articolul este o reluare partiala si completare a unui articol din 2012, publicat în Revista de Note si Studii Juridice.
Una din marile anomalii fiscale existente în controlul fiscal este ignorata de avocati. Art. 141 alin. (2) lit. f) punctul 1 din Codul fiscal arata ca numai terenul construibil nu este scutit (teren construibil reprezinta orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa constructii, conform legislatiei în vigoare). Ca urmare, în baza principiului ce nu este inclus este exclus, ar rezulta ca terenurile altele decât terenurile construibile sunt scutite de la plata TVA – exceptio est strictissime interpretationis et aplicationis.
O situatie speciala aparuta în practica este aceea a vânzarii terenurilor, dar si a cotelor indivize de teren, parte a partilor comune din imobil, teren care în Certificatul de Urbanism este încadrat în sectiunea economica cu indicator urbanistic POT, ce defineste terenul construibil si terenul neconstruibil. Textul din Directiva nr. 112/2006 este urmatorul:
„Articolul 12:
(1) Statele membre pot (s.n.) considera ca persoana impozabila orice persoana care efectueaza, în mod ocazional, o operatiune legata de activitatile prevazute la articolul 9 alineatul (1) al doilea paragraf si, în special, una dintre urmatoarele operatiuni:
– livrarea de terenuri construibile.
(2) În sensul alineatului (1) litera (a), … Statele membre pot (s.n.) … stabili definitia notiunii de „teren pe care se afla o cladire” (s.n.) …
(3) În sensul alineatului (1) litera (b), „teren construibil” înseamna orice teren neamenajat sau amenajat, definit ca atare de statele membre.” Daniel Udrescu
Citeste mai departe juridice.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!