Acte necesare deschiderii procedurii de insolventa, la cererea debitorului

 

Potrivit art. 28 alin. 1 din Legea nr. 85/2006, cererea debitorului trebuie sa fie însotita de urmatoarele acte:

insolventaa) Bilantul certificat de catre administrator si cenzor/auditor, balanta de verificare pentru luna precedenta datei înregistrarii cererii de deschidere a procedurii.

Debitorul este obligat de legiuitor sa depuna evidentele contabile mai sus amintite pentru a se putea determina starea patrimoniului debitorului, pentru a se stabili cu exactitate activul si pasivul debitorului si pentru a se putea concluziona daca, într-adevar, debitorul se confrunta cu o insuficienta a fondurilor banesti disponibile.

b) O lista completa a tuturor bunurilor debitorului, incluzând toate conturile si bancile prin care debitorul îsi ruleaza fondurile; pentru bunurile grevate se vor mentiona datele din registrele de publicitate.

Legiuitorul are în vedere toate bunurile din patrimoniul debitorului (bunuri mobile, imobile, inclusiv sumele de bani aflate în conturi bancare) care sunt susceptibile de executare silita. Pentru bunurile grevate se vor mentiona datele din registrele de publicitate (carte funciara, arhiva electronica etc), dar si sarcinile care greveaza acele bunuri, iar în cazul conturilor bancare, bancile unde se afla aceste conturi.

c) O lista a numelor si a adreselor creditorilor, oricum ar fi creantele acestora: certe sau sub conditie, lichide ori nelichide, scadente sau nescadente, necontestate ori contestate, aratându-se suma, cauza si drepturile de preferinta.

În ceea ce îi priveste pe creditori, se vor indica numele, prenumele si adresele acestora. Retinem ca în lista respectiva vor fi inserati toti creditorii indiferent de felul creantelor lor (creante certe sau sub conditie, lichide sau nelichide, scadente sau nescadente, contestate sau necontestate).

Informatiile referitoare la creditori si la creantele acestora  sunt absolut necesare pentru a avea o imagine cât mai completa asupra situatiei debitorului la data cererii.

d) O lista cuprinzând platile si transferurile patrimoniale efectuate de debitor în cele 120 de zile anterioare înregistrarii cererii introductive.

Lista amintita la art. 28 alin. 1 lit. d din Legea nr. 85/2006 poate fi folositoare administratorului judiciar sau lichidatorului pentru ca acestia sa promoveze cereri de anulare a constituirilor ori a transferurilor de drepturi patrimoniale catre terti dupa regulile consacrate de art. 80 din Legea nr. 85/2006.

e) O lista a activitatilor curente pe care intentioneaza sa le desfasoare în perioada de observatie.

Potrivit art. 3 pct. 14 din Legea nr. 85/2006, activitatile curente reprezinta acele fapte de comert si operatiuni financiare propuse a fi efectuate de debitor în perioada de observatie, în cursul normal al comertului sau, cum ar fi:
a) continuarea activitatilor contractate, conform obiectului de activitate;
b) efectuarea operatiunilor de încasari si plati aferente acestora;
c) asigurarea finantarii capitalului de lucru în limite curente.

f) Contul de profit si pierdere pe anul anterior depunerii cererii.

Contul de profit si pierdere pe anul anterior depunerii cererii exprima sintetic rezultatele activitatii debitorului din exercitiul financiar anterior, ajutând la evaluarea în timp a situatiei financiare a debitorului.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie