Anchetatorii pun sechestru pe toate terenurile retrocedate familiei Colteu din Arad, care a castigat in instanta 8.700 de hectare de teren

 

Procurorii DNA au facut perchezitii, marti dimineata, la doua cabinete notariale din Arad si la un ocol silvic din satul aradean Nadas care apartine familiei Colteu, cea care a câstigat în instanta 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul satului. Anchetatorii vor pune sechestru asigurator pe toate bunurile familiei Colteu, inclusiv pe conturi, dar si pe terenurile retrocedate, afirma surse judiciare.

TerenProcurorii DNA au ridicat cutii cu documente de la birourile familiei Colteu din Nadas, care a dobândit aproape tot extravilanul satului, iar membrii familiei vor fi invitati la audieri, în dosarul care vizeaza infractiuni de coruptie cu un prejudiciu de peste 20,9 milioane de euro si 296.942 de lei.

Procurorii DNA Timisoara au plecat, marti dupa-amiaza, de la sediul SC Ocolul Silvic Privat Nadas dupa opt ore de când au descins în localitate, ridicând din cladirea de birouri câteva cutii cu documente.

Familia Colteu a fost vazuta parasind sediul ocolului odata cu anchetatorii, în masina personala, dar încadrata de masini ale procurorilor si politistilor. Cu toate acestea, surse din rândul anchetatorilor afirma ca familia Colteu nu a fost dusa la DNA, iar actiunile de marti ale procurorilor la Nadas si la birouri notariale din Arad au avut ca unic scop ridicarea de înscrisuri si alte documente, fara a fi audiate persoane.

Potrivit surselor citate, membrii familiei Colteu urmeaza sa fie invitati la audieri la sediul DNA Timisoara.

În timpul prezentei anchetatorilor la Nadas, în localitate nu au fost semnalate incidente, doar câtiva localnici adunându-se pentru a urmari din curiozitate desfasurarea actiunilor.

Localnicii au declarat ca spera ca cercetarile care vor avea loc în acest caz vor conduce, în cele din urma, la anularea sentintei prin care au pierdut terenurile în anul 2006.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie