Acuzatiile Volksbank privind „cruciada impotriva bancii” negate de presedintele Tribunalului Bucuresti

 

Presedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, a declarat ca nu a avut niciodata vreo relatie contractuala cu Volksbank, potrivit HotNews. Declaratia vine dupa ce sefa departamentului Juridic al Volksbank a afirmat, vineri, ca presedinti de Tribunale au dat sentinte defavorabile bancii pentru ca ei sau colegi ai lor ar avea contractate credite la Volksbank.
volksbank„Nu am avut niciodata si nu am vreo relatie contractuala cu Volksbank. Nu am avut în derulare proceduri judiciare cu aceasta banca.  O simpla consultare a declaratiilor de avere ar fi permis doamnei consilier juridic sa verifice aceste aspecte si probabil ca afirmatiile sale ar fi fost mai apropiate de realitate.  Este adevarat ca în calitate de judecator am facut parte din mai multe completuri de judecata care au solutionat pricini implicând Volksbank, inclusiv actiunea colectiva la care se face referire, în caile de atac ale apelului si recursului. Faptul ca am participat la judecata acestor cauze atesta în mod evident ca nu exista niciun motiv de incompatibilitate de genul celor expuse de  doamna consilier”, a declarat Laura Andrei.

Volksbank,  institutia financiara cu cele mai multe procese legate de clauze abuzive în contractele de credit a acuzat judecatorii, prin vocea directorului juridic, ca au dat hotarâri în procese pierdute de banca fara a tine cont de dovezi si de prevederile legale, ci de interese personale subiective.

„Clientii judecatori cu credite au inceput, in 2010, aceasta cruciada impotriva bancii. Zonele in care ne-am simtit in special prejudiciati sunt Iasi, Timisoara, Mehedinti, Dolj, Bucuresti. Judecatori clienti, presedinti de tribunale, conducatori de curti de apel au avut procese judecate de colegii lor. A trebuit sa-si rezolve problema asta. Au venit apoi prieteni si amici care a trebuit sa-si rezolve si ei problemele”, a declarat Diana Ciubotariu, directorul Directiei Juridice si Guvernanta Corporativa din Volksbank, la un seminar pe teme financiare desfasurat la Sinaia. Potrivit afirmatiilor sale, in litigiile cu clauze abuzive instantele aleg adesea „calea mai scurta”, omitand sa ceara clientului sa demonstreze ca a incercat o negociere cu banca, pornind de la prezumtia de rea vointa a bancii si neacceptand solicitari din partea bancii de chemare a clientului in sala de judecata pentru a fi intrebat cum s-au derulat procedurile la acordarea creditului, astfel incat banca sa-si poata dovedi buna credinta. „Dupa 2-3 termene, judecatorul de deja lamurit, se pare, cu toate conditiile pe care legea le cere sa fie demonstrate cand ia o decizie”, spune Ciubotariu.

Volksbank are circa 2.000 de dosare cu clauze abuzive pe rolul instantelor, circa 1.000 fiind procese pierdute. „La instantele din tara, 8 din 10 procese sunt pierdute de banca, toate vizand solicitari ale clientilor de eliminare a comisionului de risc. In Bucuresti, la Judecatoria Sectorului 2, unde incep toate procesele din capitala, sansele de castig sunt mai bune – 50%”, precizeaza directorul juridic al bancii. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie