Dupa trei luni, Janica Arion-Tiganasu a revenit la conducerea Directiei Generale Anticoruptie

 

Chestorul Janica Arion-Tiganasu a revenit la conducerea Directiei Generale Anticoruptie, dupa ce, la începutul lunii decembrie 2013, printr-un ordin al ministrului de Interne, fusese înlocuit si împuternicit la comanda Directiei Generale de Management Operational, potrivit unor oficiali din MAI.

Janica Arion-TiganasuJanica Arion-Tiganasu a fost schimbat din functia de sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) la 3 decembrie 2013, de catre ministrul de Interne din acea perioada, Radu Stroe. Prin aceeasi decizie, chestorul Janica Arion-Tiganasu a fost împuternicit, pentru trei luni, la conducerea Directiei Generale de Management Operational din Ministerul Afacerilor Interne, transmite Mediafax.

În locul lui Janica Arion-Tiganasu la Directia Generala Anticoruptie a fost împuternicit atunci comisarul sef Dan Danila, care ocupa functia de sef al Directiei Investigatii din DGA. Totodata, chestorul Aurel Vladulescu, care se afla la conducerea Directiei Generale de Management Operational, a fost trecut pe o functie de adjunct.

Dupa cele trei luni în care a condus Directia Generala de Management Operational, Janica Arion-Tiganasu a revenit pe vechiul sau post, de director general al DGA, iar Dan Danila s-a întos la conducerea Directiei Investigatii, au precizat sursele citate.

Functia de sef al Directiei Generale de Management Operational, ramasa libera odata cu revenirea lui Arion-Tiganasu la DGA, a revenit unia dintre adjuncti, comisarul sef Andrei Gheorghe, potrivit acelorasi surse.

Chestorul Janica Arion-Tiganasu a ocupat functia de sef al Directiei Generale Anticoruptie din 23 noiembrie 2010, atunci fiind împuternicit în locul lui Liviu Popa, dupa numirea acestuia la conducerea Politiei Române. Ulterior, Janica Arion-Tiganasu a obtinut functia prin concurs si a ocupat-o pâna în 3 decembrie 2013, când Radu Stroe a decis sa îl împuterniceasca, pentru trei luni, la conducerea Directiei Generale de Management Operational.

Radu Stroe a demisionat în 23 ianuarie, de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în urma accidentului aviatic din Apuseni. Radu Stroe declara, dupa accident, ca la MAI nu s-a organizat celula de criza si ca regreta ca tragedia a avut loc în mandatul sau. C.T.puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie