Vanzarile Ford au crescut cu 98% pe piata romaneasca

 

Vânzarile Ford pe piata româneasca s-au dublat în luna ianuarie, iar în Capitala dealer-ul Business Development Team /BDT/, unul din principalii jucatorii pe piata locala de retail auto, a vândut mai mult decât întreaga retea de distributie pentru marci importante precum Honda, Citroen, Kia sau Mitsubishi, informeaza Agerpres.

ford logoConform datelor DRPCIV, înmatricularile de masini Ford în prima luna a acestui an au fost de 429 de unitati, în crestere cu 98% fata de ianuarie 2013, când au fost înscrise în circulatie doar 216 autoturisme. Potrivit datelor asociatiei producatorilor si importatorilor (APIA), citate de Agerpres, volumul de vânzari Ford au fost de 409 unitati,  ritmul de crestere fata de luna similara din 2013 fiind de aproape 100%. Cumulat cu vehiculele comerciale usoare, vânzarile Ford au fost de 515 unitati. Cea mai înmatriculata marca pe piata româneasca ramâne Dacia, cu o crestere de 15%, adica 1.461 unitati în prima luna a acestui an.

În Bucuresti, BDT a vândut în ianuarie 58 de automobile Ford în timp ce, spre exemplu, întreaga retea de distributie Citroen a vândut 44 autoturisme si utilitare (conform APIA), Honda – 22 unitati, Kia – 33 unitati, iar Mitsubishi – 45 de unitati.

‘În luna ianuarie, BDT a vândut 58 de automobile Ford si opt automobile Mazda, cel mai mare volum de vânzari pentru luna ianuarie în ultimii cinci ani. În continuare, vânzarile sunt sutinute de achizitiile efectuate de companii, care au o pondere de 90%. În reteaua Ford, BDT are o cota de vânzari de 11,26%, iar cota din piata auto generala este de 1,38%’, a declarat pentru AGERPRES directorul general al BDT, Stefan Simion.

Cele mai solicitate modele în ianuarie au fost Fiesta, Focus si Transit, atu-urile modelelor Ford fiind preturile foarte bune în raport cu tehnologiile de care dispun, cât si gama de motoare, cel mai vândut fiind motorul 1.0 Ecoboost, care se fabrica si la Craiova.

De altfel, prezenta Ford la Craiova pare si ea sa fi influentat perceptia si vânzarile marcii pe piata locala, Ford fiind foarte aproape de locul doi la vânzarile de autoturisme, dupa Dacia. Locul doi este ocupat de Skoda (426 unitati în ianuarie), dar cu un ritm de crestere a vânzarilor de numai 16%, în linie cu cresterea pietei generale.

În ianuarie 2014, piata auto româneasca s-a cifrat la 4.797 unitati, în crestere cu 15,5%, situatie datorata în special autoturismelor, care au înregistrat un plus de 15,6%. Un alt aspect important de semnalat este faptul ca în ultimele sapte luni (pe fondul derularii Programului ‘Rabla’ demarat în 2013 mai târziu decât în ceilalti ani), vânzarile de autoturisme au înregistrat cresteri fata de lunile similare din anul precedent, situatie cu care piata locala nu s-a mai întâlnit în ultimii cinci ani. capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie