Oficial Volksbank: Clientii judecatori cu credite au inceput in 2010 cruciada impotriva bancii

 

Institutia financiara cu cele mai multe procese legate de clauze abuzive în contractele de credit acuza judecatorii, prin vocea directorului juridic, ca au dat hotarâri în procese pierdute de banca fara a tine cont de dovezi si de prevederile legale, ci de interese personale subiective.

volksbank„Clientii judecatori cu credite au început, in 2010, aceasta cruciada impotriva bancii. Zonele în care ne-am simtit în special prejudiciati sunt Iasi, Timisoara, Mehedinti, Dolj, Bucuresti. Judecatori clienti, presedinti de tribunale, conducatori de curti de apel au avut procese judecate de colegii lor. A trebuit sa-si rezolve problema asta. Au venit apoi prieteni si amici care a trebuit sa-si rezolve si ei problemele”, a declarat Diana Ciubotariu, directorul Directiei Juridice si Guvernanta Corporativa din Volksbank, la un seminar pe teme financiare desfasurat la Sinaia.

Potrivit afirmatiilor sale, în litigiile cu clauze abuzive instantele aleg adesea „calea mai scurta”, omitând sa ceara clientului sa demonstreze ca a încercat o negociere cu banca, pornind de la prezumtia de rea vointa a bancii si neacceptând solicitari din partea bancii de chemare a clientului în sala de judecata pentru a fi intrebat cum s-au derulat procedurile la acordarea creditului, astfel încât banca sa-si poata dovedi buna credinta. „Dupa 2-3 termene, judecatorul de deja lamurit, se pare, cu toate conditiile pe care legea le cere sa fie demonstrate când ia o decizie”, spune Ciubotariu.

Volksbank are circa 2.000 de dosare cu clauze abuzive pe rolul instantelor, circa 1.000 fiind procese pierdute. „La instantele din tara, 8 din 10 procese sunt pierdute de banca, toate vizând solicitari ale clientilor de eliminare a comisionului de risc. În Bucuresti, la Judecatoria Sectorului 2, unde încep toate procesele din Capitala, sansele de câstig sunt mai bune, de  50%”, precizeaza directorul juridic al bancii. Oana Osman, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie