Doua acorduri in domeniul educatiei si al urgentelor medicale semnate intre Romania si Republica Moldova

 

Corespondentul AGERPRES, Cornel Ciobanu, transmite: Reprezentantii Guvernelor României si Republicii Moldova au semnat vineri la Chisinau, în contextul vizitei premierului român Victor Ponta, doua acorduri privind cooperarea în domeniul educatiei si în cel al situatiilor de urgenta medicala.

stilou semnaturaSecretarul de stat Raed Arafat a semnat din partea României Acordul privind ajutorul reciproc pentru interventiile transfrontaliere în caz de urgenta medicala. De asemenea, a fost semnat Programul de cooperare si asistenta între Ministerele Educatiei ale celor doua state.

Premierul Victor Ponta a precizat ca prin semnarea Acordului privind interventiile în situatii de urgenta vor fi posibile operatiuni transfrontaliere care vor duce la salvarea vietilor omenesti. ‘Am semnat toate acordurile ca operatiunile transfrontaliere sa poata sa aiba loc în situatii de urgenta. Unitatile de elicoptere de la Iasi si de la Galati pot interveni peste granita pentru a salva vieti omenesti.

Cred ca e un acord si simbolic, dar si care va concretiza un tip de colaborare de care avem nevoie si vreau sa sper ca voi fi prezent la deschiderea primul centru SMURD la Balti, împreuna cu dl. prim-ministru (Iurie Leanca n.red). Eu cred ca pentru România SMURD este unul din sistemele cu care ne mândrim si care salveaza vieti omenesti si cred ca Moldova are nevoie de un sistem asemanator’, a declarat Victor Ponta.

El a mai aratat ca România si Republica Moldova vor putea sa aprofundeze cooperarea în domeniul educatiei datorita Acordului semnat. ‘În domeniul educatiei, prin acordul semnat astazi si prin colaborarea între cele doua ministere, putem sa extindem toate proiectele de pregatire si formare profesionala a profesorilor din Moldova, de coordonare a sistemelor de standardizare si de certificare, de lucru în comun la programe scolare si, de asemenea, dincolo de numarul actual de burse am pornit si începem din acest an universitar un nou tip de sprijin – burse pentru studentii care doresc sa studieze în România doar un an de zile’, a mentionat premierul Ponta.(editor: Mariana Ionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie