Sapte ani de inchisoare pentru Sorin Ovidiu Vintu

 

Procurorii Parchetului General au cerut, marti, judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti condamnarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu la sapte ani de închisoare cu executare, pedeapsa maxima, pentru favorizarea lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor. De asemenea, procurorii au solicitat pedepse cu executare si pentru omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vîntu, Alexandru Stoian. Solicitarile au fost facute la ultimul termen al procesului, instanta urmând a se pronunta pe 2 octombrie.

Sorin Ovidiu Vantu

În ultimul sau cuvânt, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat ca este nevinovat si a sustinut ca acest dosar ar fi o înscenare pentru a i se lua postul de televiziune Realitatea TV si pentru ca se încearca distrugerea afacerilor sale.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecata pe Vîntu sub acuzatia ca i-ar fi transmis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Astfel, procurorii sustin ca, în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa doua transe, de 50.000 de euro si 20.000 de euro.

Suma îi era necesara lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autoritatile îndrituite sa puna în executare mandatul european de arestare emis pe numele sau pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotarâre judecatoreasca definitiva si executorie.

Procurorii sustin ca Sorin Ovidiu Vîntu ar fi identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor menite sa previna identificarea tranzactiilor si a persoanelor implicate în aceste operatiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro ar fi fost pus în executare de Octavian Turcan.

De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, ar fi transmis o alta transa, de 20.000 de euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de Nicolae Popa, mai spun procurorii.

Potrivit acestora, dupa ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu si Alexandru Stoian ar fi desfasurat actiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul îngreunarii procedurii de extradare a acestuia în România.

Sprijinul s-ar fi concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extradare, pentru a-l scapa pe condamnat de închisoare si a-l ajuta sa ramâna în Indonezia.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie