Atentionare de calatorie pentru Ucraina emisa de Ministerul Afacerilor Externe

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomanda cetatenilor români care se deplaseaza pe teritoriul Ucrainei sa evite prezenta în zonele în care se desfasoara manifestatii.

maePotrivit unui comunicat al MAE remis miercuri AGERPRES, „având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu victime, MAE recomanda insistent cetatenilor români sa nu participe la aceste actiuni. Atentionarea este valabila îndeosebi pentru zonele centrale ale orasului Kiev (Piata Independentei, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo), dar si pentru alte localitati în care se desfasoara sau se pot declansa manifestatii asemanatoare”.

De asemenea, MAE recomanda cetatenilor români sa evite orice deplasare spre Kiev, având în vedere ca începând de miercuri, ora 00.00, accesul în oras este restrictionat pentru toate mijloacele de transport, iar transportul urban subteran – metroul – este suspendat de marti, de la ora 16,00.

Potrivit unui bilant al Ministerului ucrainean al Sanatatii, 25 de persoane si-au pierdut viata dupa reizbucnirea violentelor marti la Kiev. 241 de persoane, între care 79 de politisti si cinci jurnalisti, au fost ranite.(AS – autor: Doroteea Purcarea, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie