Alti 118 consultanti fiscali si-au pierdut dreptul de a-si practica profesia

 

Camera Consultantilor Fiscali (CCF) a retras calitatea de membru al organizatiei in cazul a 118 consultanti fiscali, astfel ca ei si-au pierdut dreptul sa-si practice profesia. Aceasta este a doua astfel de decizie pe care o ia CCF-ul, la circa o luna de la precedenta.

camera consultantilor fiscaliPotrivit Hotararii CCF nr. 5/2014, Camera a retras calitatea de membru in cazul a 118 consultanti fiscali. Aceasta hotarare a fost luata de CCF in sedinta din 24 ianuarie 2014.

Consultantii fiscali carora li s-a retras calitatea de membru al CCF au obligatia sa depuna de indata carnetul profesional la Directia de servicii pentru membri.

„De la data retragerii carnetului profesional, consultantilor fiscali in cauza li se interzice practicarea profesiei si utilizarea titlului de consultant fiscal. Prezenta hotarare poate fi contestata potrivit dispozitiilor Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare”, se subliniaza in actul normativ al CCF.

In plus, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Consiliul Concurentei vor fi informate de interdictia de practicare a profesiei si de utilizare a titlului de consultant fiscal in cazul celor 118 de persoane.

Mai mult, Directia de servicii pentru membri si Directia de servicii generale vor face mentiunile corespunzatoare in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala in ceea ce priveste cei 118 membri carora le-a fost retras dreptul de practica.

Atentie! Registrul consultantilor fiscali poate fi consultat AICI.

La inceputul lunii ianuarie, CCF a anuntat ca, potrivit Hotararii CCF nr. 4/2013, luata pe 17 decembrie 2013, alti 106 de consultanti fiscali si-au pierdut dreptul de practica.

In aceste conditii, in ultimele doua luni, 224 de consultanti fiscali si-au pierdut dreptul de a-si exercita profesia.

De mentionat ca, in acest an, consultantii fiscali vor trebui sa achite cotizatii fixe intre 170 si 2.350 de lei, in functie de categoria din care fac parte, conform Hotararii CCF nr. 2/2014, care a intrat in vigoare la 4 februarie. In plus, ei vor trebui sa plateasca si cotizatii variabile intre 0,35% si 1,05%, in functie de veniturile obtinute anul trecut.

Va reamintim ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) a propus, pe 14 februarie, un proiect de Ordonanta de Urgenta in care a inclus si modificari in reglementarile care vizeaza profesia de consltant fiscal. Daca aceste noi reglementari vor fi adoptate, atunci consultantii fiscali vor putea sa certifice toate declaratiile fiscale, o optiune care s-ar putea aplica incepand cu 1 martie.

AICI puteti consulta lista celor 118 consultanti fiscali care si-au pierdut dreptul de practica.

Alina Botezatu, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie