Mai multi consilieri si viceprimarul din Ploiesti audiati la DNA

 

Mai multi consilieri ploiesteni, între care si viceprimarul Iulian Teodorescu, vor fi audiati, marti, de procurorii DNA Ploiesti, acestia spunând ca nu li s-a comunicat ce vizeaza ancheta.

dnaViceprimarul Iulian Teodorescu a declarat, luni seara, pentru AGERPRES, ca a fost convocat telefonic sa se prezinte marti la audieri la sediul DNA Ploiesti, însa nu stie despre ce ancheta este vorba.

Întrebat daca au mai fost chemati la audieri si alti consilieri locali, acesta a spus ca mai are cunostinta despre alte trei persoane, respectiv Adrian Lupu, Marcian Cosma si Catalina Bozianu.

„Am fost convocat. Nu mi s-a comunicat despre ce este vorba, doar ca este vorba despre calitatea de martor”, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Lupu.

Un numar de 26 de consilieri locali, city managerul Anca Agapie, secretarul Oana Iacob, sefii directiilor Juridic si Financiar, dar si primarul Iulian Badescu au fost audiati, în luna ianuarie, într-un dosar în care se efectueaza cercetari cu privire la premierea din bugetul local a echipei FC Petrolul Ploiesti.

La acel moment, Badescu a declarat, pentru AGERPRES, ca ancheta a pornit de la un denunt facut de fosta directoare economica Nicoleta Craciunoiu.

‘Este vorba despre o ancheta care vizeaza platile facute de municipalitate catre Asociatia ‘Lupii Galbeni’. Se pare ca verificarile au pornit ca urmare a unui denunt facut de fosta directoare economica Nicoleta Craciunoiu’, sustinea Badescu.

Fostul director economic a fost destituit la propunerea Comisiei de Disciplina dupa ce a refuzat sa avizeze o plata catre FC Petrolul Ploiesti.

Consiliul Local Ploiesti a aprobat, la sfârsitul anului 2012, o hotarâre „privind cooperarea municipiului Ploiesti cu Asociatia comunitara Lupii Galbeni 2012 în vederea finantarii si realizarii în comun a unor actiuni, servicii si proiecte de interes public local, având ca obiectiv principal sustinerea si promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti”.

Prin aceasta, primarul Iulian Badescu a fost împuternicit sa semneze un contract de cooperare cu asociatia „Lupii Galbeni”, valabil pe o perioada de cinci ani competitionali începând cu sezonul 2012 – 2013, care prevede ca echipa de fotbal ploiesteana primeste un milion de euro de la bugetul local în cazul în care se claseaza pe unul din locurile 10 – 6 în Liga I, iar suma creste la doua milioane de euro în cazul în care echipa se claseaza pe unul din locurile 1 – 5 în Liga I.

De asemenea, contractul prevede acordarea sumei de un milion de euro de la bugetul local în cazul câstigarii Cupei României de catre echipa ploiesteana.

Petrolul Ploiesti a câstigat Cupa României-Timisoreana la fotbal, dupa ce a învins echipa CFR Cluj cu scorul de 1-0 (1-0).

Astfel, municipalitatea trebuie sa plateasca suma de trei milioane de euro pentru performantele sportive obtinute de Petrolul Ploiesti.

Pâna în acest moment, Primaria Ploiesti a virat trei transe de bani în conturile Asociatiei ‘Lupii Galbeni’, respectiv 1,2 milioane de euro, 1,3 milioane de lei si 1,7 milioane de lei.(AS – autor: Anamaria Toma, editor: Claudia Stanescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie