Victor Ponta: Nu vreau sa mai avem interimate la niciun alt minister. Propunerile de revocare a ministrilor se vor trimite doar concomitent cu numirea altora

 

Premierul Victor Ponta a declarat ca îi va trimite presedintelui Traian Basescu propunerile de revocare a ministrilor Daniel Chitoiu si Andrei Gerea doar împreuna cu nominalizarile pentru înlocuitorii lor, moment pâna la care ministrii actuali îsi vor exercita atributiile.

victor ponta9“Sa fie foarte clar din punct de vedere legal si constitutional: pâna la emiterea decretului de catre presedinte, prin care înceteaza mandatul unui ministru, indiferent cine este acel ministru, acela îsi exercita atributiile. Avem deja un interimat la Ministerul de Interne, nu vreau sa mai avem interimate la niciun alt minister. Deci, voi trimite presedintelui României concomitent propunerea de revocare pentru un ministru si de numire pentru un alt ministru”, a precizat, vineri, Ponta.

Întrebat cine va semna miercuri, în sedinta de Guvern, scrisoarea de intentie pentru board-ul FMI, Ponta a aratat ca ministrul de Finante, dar nu poate spune care va fi acesta în ziua respectiva, ci doar ca în prezent este Daniel Chitoiu.

Premierul Ponta a prezentat vineri rezultatele economice pentru anul 2013, eveniment la care a luat parte si ministrul demisionare al Economiei, Andrei Gerea.

Întrebat de ce nu participa si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si daca a fost invitat la prezentare, Ponta a raspuns ca ministrul “este cu sotia”.

El a tinut totodata sa multumeasca tuturor ministrilor pentru contributia avuta la rezultatele economice ale anului 2013.

Laura Chitoiu a mers vineri dimineata la DNA pentru a i se aduce la cunostinta calitatea sa de suspect în dosarul “Carpatica”, capatata în urma intrarii în vigoare a noilor coduri în materie penala, dupa ce sotia fostului ministru de Finante a fost învinuita în acest caz.

Procurorii DNA au început în 28 ianuarie urmarirea penala pe numele sotiei fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, aceasta fiind astfel învinuita în dosarul “Carpatica”.  A.R.B. qmagazine.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie