Presedintele CCR: Din ce s-a analizat, cel putin zece articole din propunerea de modificare a legii fundamentale sunt neconstitutionale

 

Presedintele Curtii Constitutionale a României, Augustin Zegrean, a declarat sâmbata ca cel putin zece articole din propunerea de modificare a legii fundamentale, analizate de CCR pâna în acest moment, sunt neconstitutionale.

Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei

Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei

Augustin Zegrean nu a dorit sa precizeze ce articole au fost considerate neconstitutionale însa a spus ca a fost eliminat articolul care prevedea ca un parlamentar sa-si piarda mandatul daca demisioneaza din partidul pe listele caruia a fost ales.

„Constitutia actuala prevede ca mandatul imperativ este nul, s-a pastrat si în aceasta forma, nu s-a schimbat nimic”, a spus Zegrean.

El a precizat ca duminica va fi republicat textul cu minuta deciziei, care se va motiva în urmatoarele zile.

„Noi nu dam un aviz consultativ. Noi dam o decizie si, potrivit legii, deciziile Curtii sunt general obligatorii de la data publicarii în Monitorul Oficial”, a mai spus presedintele CCR.

El a mai aratat ca în cazul unor articole s-au facut recomandari de rescriere, de recorelari a textelor si de înlocuire a unor expresii din text.

„Noi am considerat ca textele trebuie sa fie conforme, atât cu Constitutia, cât si cu principiile dreptului constitutional, cu principiile statului de drept”, a mai declarat Zegrean, la finalul discutiilor.(A – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie