Dacia lanseaza Logan si Sandero la Salonul de la Paris

 

Sunt semne ca piata isi revine. Producatorii au foarte multe masini importante pentru toti clientii din Europa. Modele complet noi, facelifturi si noile generatii ale modelelor consacrate. Dacia lanseaza Logan si Sandero!  Mai sunt doar doua zile si incepe Salonul de la Paris, cel mai important eveniment auto al anului.

Dacia Sandero II

Aici vin toti mari producatori, aici se stabileste cine castiga si cine pierde in 2013. Dupa cum doar unii stiu, Salonul de la Paris este o data la doi ani, alternat cu cel de la Frankfurt.

Anul acesta, intr-o piata ingenuncheata de crizele fondurilor europene, producatorii s-au dat peste cap sa pastreze in gama modelele si sa le duca mai departe cu facelifturi (Opel Astra FL, Audi A3 Sportback, Chevrolet Spark, Citroen C3 Picasso, Ford Fiesta, Honda CR-V si CR-Z, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Mitsubishi ASX, Renault Espace).

Parisul este un salon important pentru cateva modele complet noi, in care marcile de volum si-au pus toata increderea si si-au setat sperantele pentru tot anul urmator (Chevrolet Trax, Mini Paceman, Mitsubishi Mirage sau Opel Adam, Peugeot 301 sau Skoda Rapid). Ultimele doua sunt concurenta directa pentru Logan, vehicule undeva intre notiunea de low-cost, asa cum o vede piata, si entry-level sau accesibile, asa cum le comunica brandurile.

Sigur ca nici Paceman nu este un model 100% nou. Este ca si cum ai spune ca Porsche face masini noi. Toate masinile Porsche arata la fel, asa cum toate modelele Mini sunt doar mai inalte sau mai scurte.

In clasa lux, BMW, Audi si Mercedes au revizuit modele consacrate ca Seria 7, respectiv A3, R8 si CLS Shootin Break (cu tot cu versiunea 63AMG). Audi are si RS5 Cabrio (noutate), iar BMW inca o masina importanta: Seria 1 M135i xDrive (adica un Seria 1M cu tractiune 4×4).

Pentru Romania, cele mai importante masini care se lanseaza la Paris in doua zile sunt fara nicio discutie Logan si Sandero, generatiile “2”.

Alexandru Banu, Incont.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie