BNR: Electorata a fost conceputa, initiata si dezvoltata de ministrul Liviu Voinea

 

Proiectul schemei de stimulare a consumului prin masuri fiscale nu a implicat si nu va implica, din partea Bancii Nationale a României, niciun fel de decizii de politica monetara sau bancara, arata un comunicat al bancii centrale care subliniaza ca ideea “electorate” a apartinut ministrului Liviu Voinea. Presedintele Traian Basescu a afirmat la B1 TV ca ideea reducerii ratelor pentru populatia cu venituri sub salariul mediu de economie a plecat de la Banca Nationala a României

bnr„Schema în cauza se bazeaza, în esenta ei, pe masuri fiscale, fiind conceputa, initiata si dezvoltata de ministrul delegat pentru Buget, domnul Liviu Voinea. Semnificativ, în acest sens, este faptul ca întreaga motivatie a acestei masuri a facut obiectul unui articol publicat recent pe site-ul Financial Times sub semnatura domnului Voinea.”, spun cei de BNR. Banca Nationala mai anunta ca a fost consultata în legatura cu respectivul proiect doar în timpul negocierilor cu tripleta de creditori externi ai României adica FMI, Banca Mondiala si Comisi Europeana.

Basescu: Ideea „electoratei” a plecat de la BNR

Presedintele Traian Basescu afirma ca ideea ‘electoratei’ a plecat de la Banca Nationala a României, mentionând ca BNR ar trebui sa paraseasca ‘linia de a fi controlata de un Guvern corupt’.

‘Am luat nota de afirmatia lui Victor Ponta în care a multumit guvernatorului BNR ca au muncit doua luni, cu echipa de la BNR, pentru electorata. Nu mi-a venit sa cred ca BNR ar fi implicata în pregatirea unui astfel de program, pentru ca el este un fals, este o pacaleala pentru cei care vor beneficia de ea, dar si pentru ceilalti români. Am verificat si, într-adevar, ideea a plecat de la BNR. Asa ca, nu as mai vrea sa-l vad pe mierosul purtator de cuvânt al BNR explicându-ne cum BNR nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase’, a declarat Basescu, marti, la B1 TV.

El a sustinut ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ar trebui sa spuna în mod public daca a mintit premierul Victor Ponta când a spus ca a facut referire la implicarea Bancii Nationale în privinta ‘electoratei’.

Ponta despre BNR: Suntem toti aici, unde a scuipat boierul

„Ca un personaj colectiv din Mos Ion Roata, noi toti suntem aici, unde a scuipat boierul, pentru a sprijini o institutie care asigura stabilitatea financiara a tarii”, a declarat Victor Ponta, în cadrul unui eveniment ce are loc la Banca Nationala a României (BNR)  facând aluzie la declaratiile de ieri ale presedintelui Basescu.

Nota de fundamentare a legii care promoveaza electorata „miroase” a BNR

Nota de fundamentare a proiectului de ordonanta privind restructurarea creditelor are un continut care aminteste mai degraba de rapoartele BNR decât de notele de fundamentare publicate de Finante, iar surse oficiale sustin ca la proiect a lucrat prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, sustine Mediafax.

„Proiectul de ordonanta este rezultatul unei colaborari între fostul ministru al Finantelor Florin Georgescu, actual prim-viceguvernator al BNR, si ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, care a fost subalternul lui Georgescu. În acest sens, BNR a avut o implicare mai mare, dincolo de datele statistice puse la dispozitie si evaluarea impactului. Proiectul de nota de fundamentare reflecta vizibil ca a fost lucrat chiar la banca centrala”, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit sursei citate, nu doar informatiile din text dovedesc ca proiectul a fost scris de specialisti ai bancii centrale, dar si structura, frazeologia si elemente de scriere arata ca documentul este redactat în interiorul sau cu sprijinul BNR. Serban Buscu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie