Se schimba presedentia CNVM

 

Noii membri ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, aprobati de Parlament, în luna martie, vor începe sa îsi preia mandatele chiar la începutul lunii octombrie, potrivit unor surse din piata, care mai spun ca presedintia CNVM va fi schimbata pe 4 octombrie.

Astfel, pe 2 octombrie, este asteptat la birou Gheorghe Albu, chestor al Camerei Deputatilor si secretar executiv PDL, în locul lui Bogdan Chetreanu.

La distanta de doua zile, urmeaza sa îsi intre în atributii si noul presedinte CNVM, Carmen Negoita, actualmente vicepresedinte, în locul Gabrielei Anghelache.

Astfel, postul de vicepresedinte ar urma sa ramâna vacant, pâna pe 5 noiembrie, când va fi ocupat de Gheorghe Marcu, senator PSD de Botosani.

Pe 4 octombrie, ar urma sa fie înlocuita si Claudia Sava, cu Stefania Ferencz, fost director de cabinet al lui Emil Boc.

Comisarul Dorina Mihailescu a fost sustinuta de PSD pentru un nou mandat la CNVM.
Din Comisie mai fac parte si Lorand Kralik si Alexe Gavrila, ale caror mandate nu se încheie în aceasta toamna.

Desi au existat zvonuri ca numirile pentru CNVM au fost contestate, la Parlament, pe motiv ca noii comisari nu ar fi suficient de pregatiti în domeniu, este greu de crezut ca situatia mai poate fi rasturnata în numai o saptamâna, mai ales ca politicienii, cei care fac nominalizarile, sunt mai preocupati, acum, de viitoarea campanie electorala.

Totusi, surprizele nu sunt excluse, unele surse catalogând situatia drept „delicata”.

Adina Ardeleanu, Bursa.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie