Ministerul Educatiei Nationale: Inscrierile in clasa pregatitoare si la clasa I pentru anul scolar 2014 – 2015 incep din 24 februarie

 

Înscrierea copiilor în clasa pregatitoare si la clasa I va avea loc din 24 februarie, iar listele cu elevii înscrisi în învatamântul primar în anul scolar 2014 – 2015 vor fi publicate în 11 aprilie, potrivit unui proiect al Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

ministerul educatiei nationale, MENMinisterul Educatiei a postat, marti, pe site-ul institutiei, proiectul de Calendar al înscrierii în învatamântul primar pentru anul scolar 2014 – 2015.

Astfel, în 17 februarie, vor fi afisate circumscriptiile scolare si numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare unitate de învatamânt, pe site-ul acesteia si pe site-ul inspectoratului scolar.
Totodata, vor fi prezentate informatii cum ar fi posibilitatea organizarii procesului de învatamânt în cadrul unei gradinite aflate în structura scolii sau în consortiu cu scoala si posibilitatea organizarii programului „Scoala dupa scoala” si vor fi afisate fotografii ale spatiului în care se desfasoara activitatea la clasa pregatitoare.

Tot atunci, va fi afisat programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor, care poate fi solicitata de parinti în vederea înscrierii, fiind prezentate si unitatile/ institutiile în care se realizeaza evaluarea. În perioada 18 februarie – 12 martie va fi realizata evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor.

În perioada 19 – 28 februarie, în fiecare unitate de învatamânt cu clase pregatitoare, va fi organizata „Ziua portilor deschise”, zi în care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de învatamânt implicat în aceasta activitate. Totodata, în acest interval, în scoli vor avea loc întâlniri pentru informarea si consilierea parintor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, în anul scolar 2014 – 2015, în învatamântul primar.

În intervalul 24 februarie – 14 martie, parintii vor completa, online sau la unitatea de învatamânt la care solicita înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

Prima etapa de înscriere în CLASA PREGATITOARE 2014 începe în 17 martie, când are loc lor procesarea, de catre comisia nationala de înscriere a copiilor în învatamântul primar, a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Apoi, în perioada 18 – 20 martie, vor fi procesate cererile parintilor care solicita înscrierea la o alta unitate de învatamânt decât scoala de circumscriptie, pentru locurile ramase libere.
Pe 21 martie are loc repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat înscrierea la o alta scoala decât scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat în aceasta faza optiunea pentru înscrierea în scoala de circumscriptie.

În perioada 21 – 22 martie, unitatile de învatamânt vor afisa lista candidatilor înmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neînscrisi dupa prima etapa. A doua etapa de înscriere în clasa pregatitoare are loc din 24 martie

În intervalul 25 martie – 4 aprilie vor fi despuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unitatii de învatamânt aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi în nicio unitate de învatamânt în etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.
Pe 11 aprilie vor fi afisate, la fiecare unitate de învatamânt, listele finale ale copiilor înscrisi în clasa pregatitoare.

Apoi, în intervalul 14 – 18 aprilie, vor fi centralizate si solutionate de catre inspectoratul scolar cererile parintilor copiilor care nu au fost înca înscrisi la vreo unitate de învatamânt.
MEN a realizat si calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscrisi în învatamântul primar în anul scolar 2013-2014 si ai caror parinti solicita înscrierea direct în clasa I.

Astfel, în perioada 24 februarie- 14 martie, vor fi depuse cererile de înscriere a copiilor la scoala de circumscriptie, iar în perioada 25 martie – 4 aprilie va avea loc depunerea cererilor de catre parintii care solicita înscrierea în alta scoala decât unitatea de circumscriptie.

În 11 aprilie vor fi afisate, la fiecare unitate de învatamânt, listelor finale ale copiilor înscrisi în clasa I. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie