Presedintele Traian Basescu a declarat ca ii va chema pe romani sa se apere in strada, in contextul cresterii accizei la carburanti

 

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca nu este necesara cresterea accizei la benzina s motorina, mentionând ca, daca va fi cazul, va face ce nu a facut pâna acum, adica îi va chema pe români sa se apere în strada.

traian basescu 2El a facut afirmatia în contextul în care precizat ca nu va semna acordul cu FMI daca în text sunt mentionate cresterea accizei la benzina si motorina precum si „electorata”.

„Daca apare o singura formulare legata de cresterea accizei la benzina si motorina, pentru ca înseamna 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, are nevoie însa Dragnea si Ponta, sa arunce bani catre baronii locali, înainte de europarlamentare. Asta este realitatea taxei pe combustibil””, a spus Basescu la B1tv.

Presedintele a tinut sa precizeze ca „va face ce nu a facut de când este”: „Pentru ca stiu ca este o mare minciuna, eu îi voi chema pe români sa se apere în strada, în mitinguri, pentru ca eu pot demonstra si am demonstrat ca nu este necesar. Este un abuz”.

Întrebat daca ar putea trece de presedinte aceasta taxa, Traian Basescu a spus ca este posibil, netrecându-se în scrisoare aceste masuri.

„Nu e un semn de lasitate, ci pur si simplu este un refuz de a participa la o minciuna a lui Ponta si a clicii lui din Palatul Victoria”, a spus el.

Basescu a mai spus ca va explica populatiei ca aceasta taxa nu este necesara si ca bugetul se poate asigura din cele 35 de taxe noi introduse de la 1 ianuarie, daca din ridicarea nivelului de colectare.

Presedintele a mai spus, de asemenea, ca daca îi apare în scrisoare „aceasta electorata”, cartegoric refuza semnarea scrisorii, pentru ca si aceasta este „necinstita”.

El a mai spus ca, daca în scrisoare nu se face referire la cele doua masuri, acciza la combustibil si electorata, atunci va semna scrisoarea cu Fondul Monetar International. Cristian Fierbinteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie