Dorinel Umbrarescu a majorat capitalul la Banca Romana de Credite si Investitii

 

Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu îsi va majora investitia la Banca Româna de Credite si Investitii (BRCI), fosta ATE Bank, la 100 milioane de euro, printr-o majorare de capital care se va adauga investitiei de circa 10 mil. de euro facuta pâna acum.

Dorinel Umbrarescu„Înca 90 milioane de euro sunt deja depusi la BRCI, dar în depozitul meu personal. Îi voi vira pentru majorarea capitalului abia dupa ce conducerea bancii termina cu schimbarea numelui bancii si toate procedurile pentru functionare si dupa ce vin toate aprobarile de la BNR”, a declarat Umbrarescu.  Omul de afaceri a platit 10 milioane de euro pentru a prelua 93,91% din actiunile ATE Bank, al carei nume a fost schimbat dupa AGA de vinerea trecuta în BRCI. „Am mai acordat înca un imprumut subordonat de 5 milioane de euro pentru a sustine cheltuielile de functionare în perioada de inceput”, a mai spus Umbrarescu.
În urma AGA din 7 februarie, s-a aprobat, pe lânga schimbarea numelui bancii, modificarea sistemului de guvernare al institutiei din sistem unitar în sistem dualist si componenta Consiliului de Supraveghere: Roxana Aida Moldovan – presedinte, Stefan Nanu si Valentina Siclovan – membri.

Conducerea executiva a bancii va fi asigurata de Marinel Burduja, director general, unul dintre cei mai experimentati bancheri din tara, alaturi de Dorin Badea, Gabriel Cristian Arsene, Andrei Nicolae Popovici si Doru Calin Petruti ca directori generali adjuncti.
„Nu va fi o banca universala, ci o banca de nita. 75-80% din activitate va fi pentru persoane juridice, incluzând si profesionisti. Doar 20-25% din activitate vor fi servicii pentru clientela de retail atent selectionata, cu atentie pe private banking”, a declarat Marinel Burduja. Directorul general al BRCI spune ca este greu sa intri cu o banca noua pe o piata oricum supraaglomerata. „Noi avem avantajul ca plecam la drum cu un bilant curat, neafectat de credite neperformante. Costurile de finantare nu sunt afectate de costurile de risc, nu vom avea nici costuri mari cu reteaua teritoriala, care va fi redusa, astfel încât vom putea avea comisioane mai mici decât restul pietei”, spune Burduja. Potrivit afirmatiilor sale, Banca va da clientilor, în mod gratuit, un recapitulativ, la sfârsitul fiecarei luni în care sa le spuna detaliat cât l-a costat relatia cu banca.

Conducerea bancii îsi propune ca 80% din bilant, inclusiv la credite, sa fie bazat pe lei. „Vrem sa finantam si start-up-uri. În prezent, nicio banca nu le finanteaza”, spune Burduja.
În prezent, banca deruleaza o gama de operatiuni care include plati interne si externe, acreditive, scrisori de garantie. „Clientii care vor credite mai trebuie sa astepte, suntem în curs de elaborare a procedurilor si în primavara acestui an vom porni la drum”, spune Burduja.

BRCI are în prezent circa 110 angajati, din care 69 preluati de la ATE, urmând sa ajunga la circa 200 pana la finele anului. „Vom avea 7-11 sucursale în tara, în mod cert la Constanta, Ploiesti, Bacau, Cluj, Timisoara, Oradea, Bucuresti”, a mai aratat directorul general al bancii. Oana Osman, capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie