CNADNR si ROMATSA – Companii de stat in care angajatii castiga chiar si mii de euro pe luna

 

Deszapezirea si accidentul aviatic din Muntii Apuseni sunt cele doua subiecte fierbinti care au aratat cât de ineficiente sunt autoritatile în situatii de criza. De aceste dezastre sunt direct raspunzatoare Compania Nationala de Autostrazi si ROMATSA, companii de stat în care angajatii câstiga chiar si mii de euro pe luna. La vârful acestora, se afla persoane care si-au angajat rudele chiar în subordinea lor.

baniROMATSA, compania care raspunde de siguranta traficului aerian, adaposteste familiile „greilor” din aviatie. Este si cazul familei Frâncu, reprezentata de Adriana Frâncu, sotia fostului director general al institutiei, care a demisionat dupa accidentul aviatic din Muntii Apuseni. Aceasta lucreaza la Serviciul de Investitii, potrivit organigramei companiei.

Tot la ROMATSA si-au gasit adapost pe salarii de mii de euro si rudele lui Gabriel Tara, fost director al Aeroportului Otopeni. Sotia, Luminita, este contabil sef la Administratia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian, iar fiica, Adriana, lucreaza la Serviciul Analiza Performantei din aceeasi institutie.

Relatii de rudenie îi leaga si pe multi dintre sefii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale. Este vorba, în primul rând, despre Mircea Pop, fost director general al companiei, actual membru în Consiliul de Administratie. Acesta a angajat-o pe sotia sa, Mariana, la Directia de Drumuri si Poduri Cluj din subordinea CNADNR.

Si Ionut Masala, fostul director general adjunct economic al companiei care se ocupa de reteaua nationala de drumuri, si-a adus sotia sa lucreze la stat. Dana Masala este sef de serviciu în cadrul institutiei.

Clanurile din companiile de stat sunt multe si deloc prost platite. De exemplu, fostul director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale si sotia sa au încasat 174.000 de lei în 2012.

LA ROMATSA, companie aflata în subordinea Ministrului Transporturilor, salariul mediu pe luna ajunge la 18.000 de lei. Potrivit site-ului ANI, în 2012, fostul director general Aleodor Frâncu, împreuna cu sotia sa, angajata tot la ROMATSA, au câstigat aproape 650.000 de lei.

Citeste mai departe pe digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie