Un nou dosar pentru fostul minitru Relu Fenechiu

 

Procurorii au confirmat, vineri, existenta unui nou dosar de înselaciune în care este cercetat Relu Fenechiu împreuna cu fratele sau Lucian si cu Bogdan Damian, directorul firmelor sale.

relu fenechiuProblemele se tin scai de viata lui Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor. Dupa ce a ajuns în spatele gratiilor pentru a executa cinci ani de închisoare pentru comiterea infractiunii de complicitate la abuz în serviciu, Fenechiu este cercetat acum si pentru comiterea infractiunii de înselaciune. În spatele acestei acuzatii se regaseste calitatea sa de om de afaceri, nu de politician. Mai exact, acesta i-ar fi înselat pe oamenii care au cumparat case în cartierul I.C. Bratianu Iasi, construit prin intermediul firmei Fene Grup SA. Este aceeasi firma prin intermediul careia s-au facut ilegalitatile si în dosarul cu transformatoarele vândute catre Sucursala de Întretinere din cadrul Electrica SA.

Înselaciune în contracte

Plângerea pentru înselaciune a fost depusa de Ioan Drobota, un iesean care si-a achizitionat o casa în cartierul ridicat de firma lui Relu Fenechiu. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Iasi, însa a fost declinat catre Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, având în vedere calitatea de deputat pe care o avea Relu Fenechiu.

„În plângere nu se indica infractiunea, însa s-a considerat ca ar putea fi vorba despre o încadrare de înselaciune. Având în vedere statutul de deputat al lui Relu Fenechiu, dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie”, a declarat, ieri, procurorul Adina Bocai, purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Iasi. În plângerea depusa, Ioan Drobota sustine ca a cumparat terenul în cartierul I.C. Bratianu din zona Bucium în anul 2004, contra sumei de 11.000 euro. Ulterior, a încheiat un contract de construire cu firma Fene Grup SA, prin care era asigurat ca va primi casa la cheie.

Ieseanul este plecat de peste 20 ani în Spania si a vrut sa-si cumpere o casa într-o zona selecta a Iasiului pentru a putea locui la batrânete. Numai ca, la scurt timp dupa semnarea documentelor, au început si problemele. Cel mai grav lucru a fost acela ca „am fost furat la materiale, iar termenele stabilite prin contract nu au fost respectate”. Casa a fost gata în anul 2011, însa nici acum oamenii nu s-au putut muta în ea în mod definitiv.” Sunt probleme mari. Si o casa la tara este mai bine construita. Desi în contract neam înteles si am platit si racordarea la utilitati, casa ne-a fost predata fara utilitati. De când am intrat în acest cartier, ne-au fost furate toate drepturile de cumparatori de buna credinta. Am întâmpinat multe probleme, de la furtul de materiale, la falsurile din situatiile de lucrari”, a declarat o ruda a lui Ioan Drobota.

Citeste mai departe pe evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie