Accidentul din Ungaria: Autocarul apartine Corund Trans Csavargo din Harghita

 

Firma careia îi apartine autocarul implicat în accidentul din Ungaria este un operator vechi de transport din Harghita si efectueaza servicii de transport persoane din anul 1998, a declarat pentru AGERPRES Gabriel Asandei, seful Agentiei Teritoriale Harghita a Autoritatii Rutiere Române (ARR).

autocar Corund Trans Csavargo”Este vorba de Corund Trans Csavargo, un operator vechi de transport persoane, care din 1998 executa servicii regulate de transport persoane în trafic judetean, interjudetean si international, dar si servicii ocazionale de transport persoane”, a precizat Gabriel Asandei.

El a spus ca toti pasagerii din autocar erau din Ungaria, exceptie fiind cei doi soferi si copilul unui dintre acestia, nascut în iulie 2013, care sunt cetateni români, cu domiciliul în judetul Harghita.

Asandrei a adaugat ca turistii ungari fusesera în vacanta la schi, în statiunea Baile Harghita.

Coordonatorul judetean al Inspectoratului de Stat pentru Control în Transport Rutier Harghita, Iulian Felician Croitor, a spus ca se vor efectua verificari pentru a se vedea daca soferii au atestatele profesionale si contractele de munca valabile, dar si în ceea ce priveste valabilitatea inspectiei tehnice periodice a autocarului si a clasificarii vehicului. Totodata, se vor verifica documentele tuturor vehiculelor firmei, nu doar cele ale autocarului implicat în accidentul din Ungaria.

Iulian Felician Croitor a precizat ca în astfel de situatii operatorul în turism trebuie sa aiba asigurari încheiate pentru persoanele pe care le transporta si pentru bagajele acestora.

Un autocar în care se aflau mai multi români a fost implicat, vineri seara, într-un accident rutier în Ungaria, pe autostrada M6, în judetul Baranya, în urma evenimentului rutier 22 de persoane fiind ranite, potrivit Ministerul Afacerilor Interne.

Printr-o decizie comuna a Ministerului Afacerilor Interne si a Ministerului Sanatatii, s-a dispus trimiterea de urgenta în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici si un asistent. Echipa este condusa de medicul sef SMURD pe Regiunea Vest, precizeaza MAI într-un comunicat remis AGERPRES.

„Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de catre atasatul de afaceri interne despre faptul ca în jurul orei 20,15, pe autostrada M6, în judetul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc”, precizeaza MAI.

Potrivit sursei citate, în functie de evaluarea completa a situatiei medicale a celor 22 de persoane se va lua hotarârea aducerii acestora în tara sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria.

Totodata, Politia Arad a trimis o echipa pentru a veni în sprijinul cetatenilor români si al autoritatilor maghiare care efectueaza cercetarea la fata locului.

De asemenea, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si al atasatului de afaceri interne român în Ungaria se va mentine legatura cu autoritatile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situatia cetatenilor români.(AS-autor: Gina Stefan, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie