Cel mai mare furnizor de aur la nivel mondial intra pe piata din Romania

 

Rand Refinery, principalul furnizor mondial de aur, intra pe piata din România, anunta un comunicat al companiei.

rand refinery1Înfiintata în anul 1920, în Africa de Sud, de catre Ministerul Minelor cu scopul de a rafina aurul din minele nationale, Rand Refinery este în prezent cel mai mare complex integrat de topire si rafinare a metalelor pretioase. De la înfiintare, Rand Refinery a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur, ceea ce reprezinta 30% din cantitatea totala de aur rafinata în lume din antichitate pâna în prezent, se arata în comunicat.

Rand Refinery a evoluat de la un producator de aur semipur (doré, un aliaj de aur si argint ce rezulta din rafinarea primara a minereului de aur chiar la gura minei) la o companie integrata ce produce o gama larga de produse finite, de la lingouri turnate, la lingouri stantate, monede, medalioane si plancheti, semi-fabricate pentru industria bijuteriilor si industria producatoare.

‘Rand Refinery este singura companie autorizata legal sa bata moneda sud-africana Kruggerrand si este singurul furnizor autorizat din lume pentru aceasta moneda, care este folosita ca bun de schimb în toata lumea. Totodata, Rand Refinery este una dintre singurele cinci companii producatoare de aur acreditate LBMA (London Bullion Market Association) din lume si singura de acest fel din emisfera sudica’, precizeaza reprezentantii companiei.

Pentru a obtine un grad de puritate a metalelor pretioase de 99,99%, Rand Refinery foloseste procedeul de rafinare electrolitica (Wohlwill), prin care aurul brut este turnat în forma de anozi si este purificat electrolitic pâna la 99,99% aur pur.

Pe lânga serviciile de topire, rafinare si imprimare, Rand Refinery ofera si o gama larga de servicii suport, de la logistica pâna la depozitare de valori. Compania este agent exclusiv de depozitare pentru metale pretioase pentru clientii sai, iar divizia de marketing international se ocupa de distributia produselor Rand în toata lumea.(AS – autor: Florentina Cioaca, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie