Rocade in Guvern. Eugen Nicolaescu ar putea prelua Ministerul Finantelor, Sorin Frunzaverde Ministerul de Interne, iar Cristian Busoi Ministerul Sanatatii

 

Nominalizarile pentru Ministerul Finantelor Publice si pentru Ministerul Afacerilor Interne, care revin liberalilor potrivit algoritmului din USL, strategia pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale sunt principalele teme care vor fi dezbatute, vineri, de liberali în sedinta Biroului Politic National si a Delegatiei Permanente a PNL, transmite Agerpres.

guvernul romaniei1Liberalul Eugen Nicolaescu va fi propus în Delegatia Permanenta pentru functia de ministru al Finantelor Publice, urmând sa ocupe totodata si postul de vicepremier, au declarat surse liberale.

Nicolaescu renunta la portofoliul de ministru al Sanatatii în favoarea actualului presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Busoi, sustin sursele citate.

Dupa sedinta liderilor PNL de joi seara, este aproape sigura venirea în fruntea Ministerului Afacerilor Interne a lui Sorin Frunzaverde.

De altfel, surse din filiala judeteana a PNL Caras Severin au declarat joi ca vicepresedintele liberal Sorin Frunzaverde, actual presedinte al CJ Caras-Severin, este singura propunere înaintata de PNL pentru ocuparea functiei de ministru de Interne.

Potrivit acestora, nici vicepresedintele PNL Marcel Vela, primar al orasului Caransebes, nici Mihai Stanisoara sau celelalte nume vehiculate nu au fost avansate pentru ocuparea acestui portofoliu.

De asemenea, conform surselor, Frunzaverde va ramâne singura nominalizare care va fi facuta de conducerea partidului.

Întrebat joi de jurnalisti daca o eventuala numire a lui Sorin Frunzaverde la MAI poate fi considerata ca o apropiere de PDL, presedintele PNL Crin Antonescu a replicat:

‘Speculatia ca orice discutie cu domnul Frunzaverde ne duce cu gândul la PDL si la domnul Basescu este aberanta. Din cauza faptului ca oricine stie putina istorie recenta stie de când si cât de categorica a fost despartirea domnului Frunzaverde de PDL si de domnul Basescu, ca domnul Frunzaverde a candidat pe listele USL si ca este unul dintre fruntasii partidului de deja multa vreme’.

O alta decizie care, potrivit unor surse politice, ar fi fost luata la întâlnirea de joi a unor lideri PNL, este mentinerea în postul de ministru al Muncii a Marianei Câmpeanu.

În ultima vreme s-a vehiculat ca aceasta ar putea fi schimbata cu deputatul PNL Cristina Pocora, însa deocamdata Câmpeanu ramâne în functie.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, ca Daniel Chitoiu va ocupa functia de secretar general interimar în partid, pentru a se implica în campania electorala. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie