Nokia Corporation a vandut subsidiara din Romania

 

Nokia Corporation, asociatul unic al Nokia România, a vândut toate partile sociale catre Nokia Finland Oy pentru 18,84 milioane de euro, operatiunea fiind parte a procesului de pregatire a diviziei de telefoane a grupului finalandez pentru tranzitia catre Microsoft, aprobata în noiembrie 2013.

nokia-romania„Aceasta schimbare face parte din pregatirea diviziei noastre de business D&S (Devices & Services) pentru tranzitia catre Microsoft. Ne vom continua activitatea în România”, au declarat reprezentantii grupului Nokia la solicitarea MEDIAFAX.

În luna noiembrie 2013, actionarii Nokia au aprobat vânzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft pentru 5,44 miliarde de euro.

Acordul de vânzare cu Microsoft a fost semnat în luna septembrie, dupa ce Nokia si-a pierdut relevanta pe piata telefoanelor inteligente (smartphone), în lipsa unui raspuns credibil la iPhone, lansat în 2007 de grupul american Apple.

Odata cel mai mare producator de smartphone-uri, cu o cota de piata de peste 50%, Nokia a ajuns la aproximativ 3% din piata si a iesit din topul primilor cinci producatori mondiali de terminale mobile.

La nivelul anului 2012, Nokia România a consemnat afaceri de 26,5 milioane de lei, de la 4,1 miliarde de lei în urma cu an.

Reducerea drastica a cifrei de afaceri a fost determinata de oprirea productiei de telefoane mobile la Cluj în 2011 în cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor.

Grupul finlandez a început productia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investitia în fabrica ridicându-se la 60 milioane euro. Adrian Dumitrache, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie