Aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare pentru obligatiile fiscale restante

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 85 din data de 4 februarie 2014 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 127/2014 pentru aprobarea Instructiunilor privind aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare reglementate de dispozitiile art. 27 si 28 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

monitorul oficial al romanieiActul normativ aproba Instructiunile privind aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare reglementate de dispozitiile art. 27 si 28 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

În temeiul raspunderii solidare prevazute de art. 27 si 28 din Codul de procedura fiscala, organele fiscale competente în executarea silita a debitorului principal sunt îndreptatite sa ceara oricarui codebitor realizarea integrala a obligatiei fiscale.

În vederea stabilirii persoanelor fizice si juridice, dupa caz, care se încadreaza în prevederile art. 27 din Codul de procedura fiscala, organele fiscale competente în executarea silita a debitorului principal desfasoara activitati ce constau în identificarea, evaluarea si gestionarea tuturor documentelor relevante ce vor sta la baza demararii procedurii de angajare a raspunderii solidare.

Desfasurarea acestor activitati se va realiza prin urmatoarele operatiuni:
– stabilirea surselor de date si informatii;
– consultarea bazelor de date detinute de catre organul fiscal cu competente în executarea silita a debitorului principal pentru a evidentia miscarile patrimoniale ale debitorului ce au avut loc într-o anumita perioada de timp;
– solicitarea de date si informatii de la persoane fizice sau juridice ori alte entitati, considerate utile de catre organul fiscal cu competente în executarea silita a debitorului principal, în demararea procedurii de atragere a raspunderii solidare;
– analizarea datelor si informatiilor detinute de catre organul fiscal cu competente în executarea silita a debitorului principal;
– individualizarea persoanelor fizice si juridice, dupa caz, precum si stabilirea sumelor de bani care vor face obiectul demararii procedurii de atragere a raspunderii solidare.

juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie