Editia tiparita a noilor coduri va fi pusa la dispozitia magistratilor de Ministerul Justitiei

 

Ministerul Justitiei (MJ) informeaza ca va pune la dispozitia tuturor magistratilor o editie tiparita a celor doua coduri care au intrat in vigoare la 1 februarie, anuntul venind dupa ce un judecator a spus la termenul de luni al dosarului lui Puiu Popoviciu ca nu are „dupa ce judeca”, pentru ca nu are noile versiuni ale codurilor.

coduri si ciocan„Precizam ca toti judecatorii au acces in mod gratuit la Monitorul Oficial, iar prin intermediul serviciului de intranet au acces si la aplicatia legislativa Legalis, dar si la aplicatiile legislative achizitionate de fiecare instanta in parte”, a aratat Ministerul Justitiei intr-un comnicat de presa emis luni seara.

Reactia ministerului vine dupa ce judecatorul Ion Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) i-a spus luni unui avocat din dosarul in care sunt judecati Puiu Popoviciu, Cornel Serban si Petru Pitcovici ca nu are „dupa ce judeca”, pentru ca MJ nu le-a pus la dispozitie magistratilor versiunea oficiala a noilor coduri penal si de procedura penala.

In timpul judecarii dosarului privind fapte de coruptie in legatura cu tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice, in care au fost trimise in judecata 11 persoane, judecatorul Ion Tudoran a intervenit si l-a oprit pe unul dintre avocati, care voia sa citeze un articol dintr-unul din noile coduri in materie penala.

Judecatorul l-a intrebat pe avocat ce editura a tiparit codurile din care se pregatea sa citeze. Dupa ce avocatul i-a raspuns, judecatorul a intrat intr-un dialog cu avocatul pe tema noilor coduri, referitor la faptul ca Ministerul Justitiei nu si-ar fi indeplinit sarcina de a pune la dispozitie magistratilor versiuni oficiale ale noilor coduri. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie