Implementarea pachetului de servicii medicale de baza, discutata de ministrul Sanatatii cu reprezentantii medicilor de familie

 

Sambata, 1 februarie 2014, ministrul Sanatii, Eugen Nicolaescu impreuna cu secretarul de Stat, Adrian Pana s-au intalnit cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) si ai Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie.

eugen nicolaescuPrincipalul subiect dezbatut a fost implementarea pachetului de servicii medicale de baza, discutiile axandu-se pe capitolul de asistenta medicala primara. Prin reconsiderarea rolului preventiei, medicul de familie trebuie sa devina „principala veriga in relatia pacientului cu sistemul sanitar”, a spus ministrul Sanatatii.

Specialistii Ministerului Sanatatii impreuna cu reprezentanti ai SNMF si ai Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie, vor crea saptamana aceasta, un grup de lucru tehnic, pentru a finaliza normele la pachetul de baza din perspectiva medicinii de familie.

De asemenea, seria de videoconferinte prin care va fi noile reglementari pot fi cunoscute la nivel local, va fi continuata de Ministerul Sanatatii pana la 1 aprilie 2014, cand va avea loc implementarea efectiva a pachetului de servicii medicale de baza.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie