Presedintele Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului: Pagubitii FNI isi vor primi banii in cel de-al doilea trimestru al anului

 

Lunga asteptare a fostilor deponenti de la Fondul National de Investitii (FNI) se apropie de final, termenul avansat de autoritati pentru efectuarea platilor în procesul de despagubire fiind cel de-al doilea trimestru al anului în curs.

FNIPopa Stan, presedintele Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), ne-a declarat, ieri, ca, dupa primirea si rezolvarea tuturor solicitarilor, urmeaza sa fie facute si platile, cel mai probabil, însa, din cel de-al doilea trimestru al anului.

În prezent, AAAS trebuie sa rezolve si sa achite nota de plata pentru circa 22.000 dosare, pentru 5.000 sau 6.000 dintre acestea deja s-au efectuat platile, conform unei declaratii, recente, ale presedintelui autoritatii.

Fiecare fost investitor al FNI trebuie sa întocmeasca un dosar care sa contina actele doveditoare dreptului de despagubit, acesta fiind analizat de catre reprezentantii autoritatii.

Pentru a facilita accesul fostilor deponenti la informatiile cu privire la procesul de despagubire, AAAS a postat pe site-ul institutiei toate detaliile care sunt necesare întocmirii dosarului de pagubit.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a preluat, anul trecut, de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) toate drepturile si obligatiile în relatia cu fostii investitori ai FNI, devenind responsabila pentru despagubirea fostilor deponenti.

Astfel, au fost transferate 130.000 de cazuri care fac obiectul despagubirilor. Dintre acestea, doar 5.000 au depus plângeri si solicitari, conform declaratiilor fostului presedinte al autoritatii Adrian Volintiru.

Înainte sa i se transfere si obligatiile despagubirilor de la CNVM, autoritatea mai avea de platit 29,5 milioane de lei pentru cei 6.114 de pagubiti FNI. Alexandra Craciun, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie