Aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania

 

In Monitorul Oficial nr. 68 din 28 ianuarie 2014 a fost publicat Ordinul nr. 59/2014 al ministrului Finantelor Publice si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3/2010 pentru aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene.

tvaIn cadrul actului normativ se arata:

Potrivit dispozitiilor art. 147 indice 2 alin. (2) din Codul fiscal, coroborate cu prevederile pct. 491 din Normele metodologice de aplicare a titlului VI «Taxa pe valoarea adaugata» din acelasi act normativ, persoana impozabila stabilita in Romania, denumita in continuare solicitant, poate beneficia de rambursarea taxei pe valoarea adaugata aferente importurilor si achizitiilor de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene, denumit in continuare stat membru de rambursare.

Cererea de rambursare se depune de catre persoanele impozabile stabilite in Romania, pentru rambursarea taxei pe valoarea adaugata aferente importurilor si achizitiilor de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene.

Statul membru in care au fost efectuate importurile si achizitiile de bunuri/servicii: se inscrie numele statului membru al Uniunii Europene in care au fost efectuate importurile si achizitiile de bunuri mobile livrate/servicii. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie