Mihai Pucerea, consilier superior in cadrul DSVSA Constanta, retinut de DNA pentru luare de mita si spalare de bani

 

Mihai Pucerea, consilier superior in cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta, a fost retinut de procurorii DNA, care au cerut instantei arestarea lui preventiva pentru luare de mita, fals in inscrisuri si spalare de bani. Firma detinuta de fiica si sotia acestuia este urmarita penal in aceeasi cauza.

dnaProcurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au inceput urmarirea penala in cazul lui Mihai Pucerea, consilier superior DSVSA Constanta, fiind acuzat de luare de mita (11 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata (11 acte materiale) si spalare a banilor, scrie Mediafax.

In acelasi dosar este cercetata si SC Kiraelenys SRL Constanta, societate in cadrul careia sunt asociati fiica si sotia lui Mihai Pucerea, pentru complicitate la luare de mita si spalare a banilor in forma continuata, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

In perioada 1 noiembrie 2013 – 8 ianuarie 2014, Mihai Pucerea, in calitate de medic veterinar in cadrul Circumscriptiei Sanitar-Veterinare Zonale Constanta a DSVSA Constanta, avand ca atributie de serviciu, printre altele, certificarea respectarii conditiilor sanitar-veterinare de catre persoanele juridice care efectueaza operatiuni de export si tranzit de furaje si subproduse care nu sunt destinate consumului uman, in Porturile Maritime Constanta si Constanta Sud-Agigea, „a pretins in mod repetat sume de bani cu titlu de mita de la patru societati comerciale in schimbul eliberarii certificatelor veterinare solicitate de catre acestea”, sustin procurorii anticoruptie.

„In mod concret, pretinderea mitei s-a realizat prin intermediari, persoane care il contactau pe inculpat in calitate de agenti maritimi, in numele si in interesul celor patru societati comerciale beneficiare ale respectivelor certificate veterinare, si carora acesta le remitea facturi fiscale emise de catre SC Kiraelenys SRL Constanta, prin care se atesta, in mod nereal, efectuarea unor servicii de dezinfectie la bordul navelor mentionate in continutul certificatelor veterinare”, au aratat procurorii in Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

In plus, anchetatorii sustin ca, folosind ca „paravan” firma Kiraelenys, infiintata de membrii familiei sale si avand sediul social declarat la domiciliul sau, Mihai Pucerea a incasat de la cele patru societati comerciale beneficiare ale certificatelor veterinare, cu titlu de mita, suma totala de 193.474 lei (echivalent a circa 43.000 de euro).

„Pentru a disimula caracterul fraudulos al primirii banilor, a creat aparenta incasarii legale acestora, in contul unor servicii pretins prestate de firma Kiraelenys SRL Constanta in beneficiul platitorilor, dar neefectuate in realitate”, au mai precizat procurorii.

Mihai Pucerea a fost retinut si va fi prezentat Tribunalului Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In cazul societatii Kiraelenys SRL Constanta s-a solicitat luarea masurii preventive a interzicerii de a desfasura activitati de natura celor in exercitiul sau cu ocazia carora au fost comise infractiunile, a precizat DNA. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie