Ministrul delegat pentru Energie, considera ca Romania poate juca un rol important in furnizarea de energie electrica in Europa de Sud-Est

 

România trebuie sa joace un rol important în Europa de Sud-Est ca si furnizor de energie electrica, în conditiile în care, în urma închiderii mai multor combinate si unitati mari de productie, sistemul înregistreaza un surplus de energie, a anuntat, luni, la Cluj, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

constantin nita‘Avem un surplus de energie electrica datorita faptului ca atât consumul industrial cât si cel casnic din România au scazut. Si este nevoie ca România sa joace un rol important în furnizarea de energie electrica în aceasta regiune. Ar fi pacat ca România sa nu joace un rol important în producerea si vânzarea de energie electrica în aceasta zona a lumii. Resursele de care dispune România fac posibil sa joace poate rolul cel mai important în Europa de Sud – Est’, a declarat ministrul.

Acesta a mai precizat ca România are capacitatea de a furniza energie electrica la export si ca a cerut companiilor de productie sa vânda cât mai mult, cu conditia asigurarii interconectarii.

‘România poate vinde energie electrica în Turcia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Moldova, dar cantitati mici, neavând liniile necesare care sa permita cantitati de export mai mari. Pretul nostru este competitiv’, a spus Nita.

Ministrul a explicat ca noua strategie energetica, care se poate citi si pe site-ul ministerului, arata ca este necesara o axare mai mult pe piata si cautarea de oportunitati de vânzare a energiei produse în România, în conditiile în care cresterea economica se va mentine la 2 la suta anual.(A-autor: Elena Stanciu, editor: Diana Dumitru), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie