Informatiile privind preluarea Vodafone, au fost dezmintite de AT&T

 

AT&T, al doilea furnizor de telefonie mobila din SUA, a anuntat, luni, ca nu intentioneaza sa faca o oferta pentru preluarea companiei britanice Vodafone Group Plc, dupa luni de speculatii, transmite Reuters.

vodafone siglaAT&T raportase recent ca ‘ar fi o oportunitate imensa’ sa investeasca în reteaua de telefonie din Europa, alimentând speculatiile ca va cumpara Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila din lume, cu active în Europa, India si Africa.

În noiembrie, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg ca AT&T face demersuri pe plan intern pentru o posibila preluare a companiei britanice Vodafone în 2014.

Desi AT&T si Vodafone, cel mai mare operator european de telecomunicatii, nu au început înca negocierile oficiale, grupul american analizeaza ce active ale Vodafone ar putea pastra si ce active ar putea fi scoase la vânzare, sustineau sursele. În cazul în care tranzactia nu se va finaliza, AT&T se va orienta spre preluarea EE (o societate mixta între Orange si Deutsche Telekom) din Marea Britanie.

O fuziune între AT&T si Vodafone ar duce la crearea celei mai mari companii de telecomunicatii din lume dupa vânzari, cu o capitalizare de piata de peste 250 miliarde de dolari si operatiuni extinse în SUA si Europa. Nu ar fi prima data când AT&T încearca sa combine cele doua companii. Furnizorul american a abordat anul acesta grupul Verizon Communications pentru preluarea activelor Vodafone din Europa, în timp ce Verizon ar fi preluat operatorul american Verizon Wireless, detinut atunci în parteneriat cu Vodafone, iar grupul America Movil ar fi achizitionat restul operatiunilor Vodafone.

Verizon Communications a respins tranzactia, iar anul trecut grupul american a acceptat sa plateasca 130 de miliarde de dolari pentru a prelua participatia de 45% detinuta de grupul britanic Vodafone la societatea lor mixta din SUA, Verizon Wireless, în cea de-a treia mare tranzactie încheiata vreodata în sectorul corporatist.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu aproximativ 409 milioane de clienti în întreaga lume. Compania are divizii în 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere în întreaga lume.

Vodafone România a înregistrat peste 8,138 milioane de clienti ai serviciilor mobile, la 30 iunie 2013, în crestere cu 57.064 fata de trimestrul anterior si cu 339.943 fata de aceeasi perioada a anului trecut. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie