Grupul japonez Sony, retrogradat la nivelul junk

 

Agentia de evaluare financiara Moody’s Investors Service a coborât luni ratingul grupului japonez Sony la nivelul junk din cauza provocarilor cu care se confrunta operatiunile companiei în domeniul televizoarelor si PC-urilor, transmite Reuters.

sony sediu suaMoody’s a decis sa retrogradeze Sony la ‘Ba1’ de la ‘Baa3’, ceea ce înseamna ca în prezent agentia considera ca datoria Sony este sub nivelul recomandat pentru investitii, o decizie care risca sa majoreze costurile cu împrumuturile ale companiei japoneze.

‘Profitabilitatea Sony este posibil sa ramâna slaba si volatila’, apreciaza Moody’s. Agentia recunoaste ca Sony a facut progrese cu reducerea costurilor fixe si consolidarea facilitatilor de productie, însa cu toate acestea compania se confrunta cu provocari în îmbunatatirea si stabilizarea profitabilitatii generale. ‘O sursa importanta de îngrijorari o reprezinta provocarile din domeniul televizoarelor si PC-urilor, sectoare care se confrunta cu o competitie globala intensa, modificarea rapida a tehnologiei si îmbatrânirea produselor’, avertizeaza Moody’s.

Sony a anuntat ca în trimestrul iulie-septembrie 2013 operatiunile sale din domeniul televizoarelor au înregistrat pierderi operationale de 9,3 miliarde de yeni (91 milioane de dolari), în timp ce operatiunile din domeniul PC-urilor ar urma sa înregistreze pierderi în exercitiul fiscal care se va încheia în luna martie 2014.

Decizia Moody’s este ultima lovitura aplicata gigantilor japonezi din industria electronica (Sony, Sharp si Panasonic) care continua sa piarda teren în fata rivalilor externi chiar daca profitabilitatea lor beneficiaza de pe urma deprecierii yenului. Agentia de evaluare Fitch a coborât ratingul Sony la nivelul junk înca din luna noiembrie 2012 în timp ce Standard & Poor’s are o perspectiva negativa pentru ratingul ‘BBB’ atribuit Sony. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie