Masura arestului preventiv in cazul procurorului Majeczki Izabella, a fost inlocuita de Curtea de Apel Targu Mures

 

Curtea de Apel Târgu Mures a hotarât, luni, înlocuirea masurii arestului preventiv cu cea de a nu parasi tara pentru inculpata Majeczki Izabella, fost prim-procuror al Parchetului Gheorgheni, acuzata de DNA de doua infractiuni de luare de mita si instigare la infractiunea de fals în înscrisuri sub semnatura privata.

ciocanelInstanta a precizat ca hotarârea nu este definitiva si ca poate fi atacata cu recurs în 24 de ore de la comunicare.

În timpul dezbaterilor judecatoresti de luni, procurorul DNA a precizat ca lasarea în libertate a procuroarei ar putea fi un pericol pentru ordinea publica, în timp ce avocatul acesteia, Vasile Costea, a aratat ca masura respectiva nu se justifica mai ales ca urmarirea penala este încheiata, iar cercetarea judecatoreasca a început.

Aparatorul a spus ca privind pericolul pentru ordinea publica nu exista niciun motiv ca fostul prim-procuror din Gheorgheni sa mai stea în arest preventiv, iar aceasta se confrunta cu probleme de sanatate si ca în ultimele trei luni de arest preventiv a slabit circa 20 de kilograme.

În data de 4 decembrie 2013, Curtea de Apel Târgu Mures a decis de asemenea înlocuirea masurii arestului preventiv cu cea de a nu parasi tara pentru Majeczki Izabella, însa în urma recursului DNA, Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis mentinerea fostului procuror în stare de arest preventiv.

Fostul prim-procuror al Parchetului Gheorgheni, Majeczki Izabella, a fost retinut de DNA în luna noiembrie 2013, iar ulterior s-a emis mandat de arestare preventiva pe numele acestuia.(A – autor: Dorina Matis, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie