Associated Press: Romania, tara cu 7 servicii secrete, nu a localizat la timp un avion prabusit

 

Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit într-o zona izolata din munti, dar acest lucru nu ar fi în general suficient pentru a enerva o tara întreaga si pentru a ameninta un Guvern.

avion micÎn România, totusi, chiar asta se întâmpla. Pâna acum, patru oficiali, inclusiv ministrul de Interne, au demisionat sau au fost demisi dupa ce un avion cu medici la bord s-a prabusit, dar initial toate persoanele de la bord au supravietuit. Ulterior, o studenta la Medicina si pilotul avionului au murit de hipotermie, printre altele, asteptând ore în sir în zapada sa fie salvati. Aceasta descriere succinta apartine agentiei Associated Press, care scrie despre România, tara cu sapte servicii secrete, incapabila sa localizeze un avion prabusit. Stirea a fost preluata de cotidianul Washington Post.

„România, tara cu o populatie de 19 milioane de oameni si fara dusmani externi, are sapte agentii de informatii, inclusiv principalele agentii interne si externe de spionaj”, se arata în analiza AP. „Românii au reactionat cu furie, apelând la retelele de socializare si la televiziuni pentru a acuza incompetenta Guvernului, dupa ce una dintre victime a sunat de sase ori la numarul de urgenta”, scrie sursa citata.

“Unul din cele sapte servicii a investit 40 de milioane de euro în sistemul de apelare de urgenta si, cu toate acestea, cele sase telefoane ale supravietuitorului care a apelat 112 nu au fost suficiente pentru a primi ajutor la timp”, noteaza AP.

O caricatura publicata pe prima pagina a cotidianului Jurnalul National miercuri este remarcata de AP, care explica faptul ca aceasta sugereaza ca victimele accidentului ar fi putut fi gasite mai rapid daca la bordul avionului s-ar fi aflat cineva urmarit de servicii. În caricatura apar doi agenti ai serviciilor secrete bine echipati, care comenteaza ca, daca la bordul avionului ar fi fost un jurnalist, un deputat sau senator, locul prabusirii ar fi fost localizat mai rapid, explica AP. Marina Constantinoiu, jurnalul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie