Tribunalul Timis a admis cererea de intrare in insolventa a companiei aeriene Carpatair

 

Compania aeriana Carpatair a intrat de ieri în insolventa. Tribunalul le-a admis cerearea, cu intentia de a urma un proces de reorganizare judiciara.

avion carpatairTribunalul Timis a admis ieri cererea de intrare în insolventa a companiei aeriene Carpatair, singura companie româneasca de linie cu capital privat. Urmeaza un proces de reorganizare judiciara.

Cauzele deciziei luate de compania aeriana  sunt legate în principal de existenta unor litigii împotriva Aeroportului Timisoara având ca obiect activitati anticoncurentiale investigate în prezent de Comisia Europeana dar si de instantele si autoritatile nationale, daunele estimate depâsind 30 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

În timpul procesului de reorganizare, compania va continua o activitate comerciala normala, iar conducerea companiei va fi asigurata de actuala echipa de management condusa de Nicolae Petrov, sub supravegherea administratorului judiciar desemnat.

ECONOMICA.NET scria la începutul acestei luni despre faptul ca mai multe zboruri operate de compania Carpatair au fost suspendare temporar, pâna la sfârsitul lunii martie. Astfel, în perioada 24 ianuarie si sfârsitul lunii martie, zborurile din România ale Carpatair vor fi suspendate, asa cum reiese din orarul de zbor al companiei, disponibile online pe web-site. economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie