Proiectul transnational de combatere a fraudei in acizitiile publice este finantat de Comisia Europeana. CSM si INM au statut de parteneri in proiect

 

Consiliul Superior al Magistraturii saluta aprobarea finantarii de catre Comisia Europeana a unui proiect transnational dedicat combaterii fraudei în achizitiile publice, în care CSM si INM au statut de parteneri.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis vineri AGERPRES, proiectul ”Combaterea infractionalitatii în domeniul achizitiilor publice. O abordare operationala”, care se va derula pe durata a 26 de luni, a fost depus de Freedom House România, în cadrul Programului ”Prevention and fight against crime: general call ISEC 2011”, gestionat de Directia Generala Afaceri Interne a Comisiei Europene.

Sursa citata precizeaza ca CSM si Institutul National al Magistraturii au calitatea de parteneri, alaturi de alte autoritati si institutii publice din România, cu un rol esential în succesul acestuia, iar grantul acordat (care acopera 90% din costurile proiectului) are o valoare totala de peste 427.000

„Dupa cum se cunoaste, CSM acorda o atentie deosebita formarii magistratilor, prin intermediul INM, în materia combaterii infractiunilor privind achizitiile publice, raspunzând astfel nu doar recomandarilor CE în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, ci, mai ales, interesului cetatenilor români si al mediului de afaceri de a avea proceduri transparente de achizitii publice si de prevenire si combatere a coruptiei în sistemul public”, subliniaza CSM.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie