Locul accidentului aviatic din judetul Cluj a fost descoperit de salvamontisti

 

O aeronava care a plecat, luni dupa-amiaza, de la Bucuresti spre Oradea, si care îl avea la bord un echipaj medical, printre care si pe purtatorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat fortat în judetul Cluj, potrivit unor surse din MAI. Avionul era pilotat de Adrian Iovan.

avion micToate cele sapte persoane din avionul care a aterizat fortat au fracturi si rani

Toate cele sapte persoane aflate în avionul cu medici care a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, au fracturi si rani, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Toti cei sapte sunt constienti, însa au suferit fracturi si rani, iar majoritatea lor nu se pot misca, au mai spus sursele citate.

Coordonatorul Unitatii de Primiri Urgente (UPU) Cluj, Adela Golea, a declarat, pentru corespondetul MEDIAFAX, ca institutia pe care o conduce este pregatita sa preia ranitii.

„Suntem pregatiti, avem echipaje medicale suplimentare, ranitii pot fi internati la Clinica de Chirurgie nr. I pentru a fi operati, daca va fi cazul. S-au mobilizat toate clinicile pentru a acorda asistenta medicala, inclusiv cea de Neurochirurgie”, a spus Golea.

Coordonatorul SMURD Cluj, Cristian Ursu, a declarat, la rândul sau, ca au fost trimise în zona accidentului patru ambulante, plus o o masina de descarcerare.

Echipele de interventie trimise unde a aterizat fortat avionul cu medici care zbura de la Bucuresti la Oradea nu pot gasi locul unde s-ar afla epava, care a fost localizata aproximativ într-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri.

Sef Salvamont Vladeasa: În zona unde se afla victimele accidentului aviatic zapada este pâna la brâu

Seful Salvamont Vladeasa, Florin Mihut, care participa la operatiunea de cautare a victimelor, spune ca în zona unde a aterizat fortat avionul zapada este „pâna la brâu”, iar ceata este foarte densa.

Potrivit sursei citate, la operatiune participa zece salvamontisti din Vladeasa împartiti în trei echipe, acestia fiind ajutati si de localnici, care cunosc foarte bine zona.

Salvamontistii au targi montane, însa din pacate, în zona zapada este pâna la brâu, ceata este foarte densa, iar ei se pot orienta foarte greu chiar si în conditiile în care victimele încearca sa semnalizeze cu sursa de lumina.

El a mai spus ca echipele de cautare încearca sa faca zgomote pentru a fi auzite de catre victime.

Initial, purtatorul de cuvânt al Consiliului Judetean Cluj, Cornelia Trif, declara ca salvamontistii din Belis au ajuns, luni seara, la locul unde se afla avionul care ar fi aterizat fortat, în zona Pasului Ursoaia. Elvira Gheorghita, Andrei Dumitrescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie